Netikėta žinia. Lukašenka susiriejo su „Wagner“  ()

„Wagner“ atskiromis grupėmis iš Baltarusijos perkeliama į Rusijos Krasnodaro kraštą. Aleksandras Lukašenka atsisakė finansuoti „Wagner“ savo šalies teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netikėta žinia. Lukašenka susiriejo su „Wagner“.

Apie tai pasakojo karo ekspertas Olegas Ždanovas, informuoja „24 kanalas“, pažymėdamas, kad, tikėtina, vėliau samdiniai gali būti išsiųsti į Afriką.

Tuo pat metu JAV Karo studijų instituto analitikai nemato jokių vaizdinių įrodymų, kad „Wagner“ samdiniai išvyktų iš Baltarusijos.

„Be to, Nigeris paprašė „Wagner“ karinės pagalbos. Juk jie supranta, kad artimiausiu metu jiems greičiausiai teks kariauti. Ypač tikėtina, kad sukilėliai ar pučistai, įvykdę perversmą, turės susidurti su Prancūzijos svetimšalių legionu“, – sakė Ždanovas.

Juk būtent ši šalis labiausiai nukentėjo nuo karinio perversmo Nigeryje. Todėl tai gali būti varomoji jėga organizuojant karinę intervenciją siekiant atkurti konstitucinę tvarką Nigeryje.

Karo ekspertas pridūrė, kad, pasak BBC šaltinių, būtent finansiniai klausimai tapo nesantaikos tarp Lukašenkos ir „Wagner“ priežastimi.

„Wagner“ kuratoriai perkelia samdinius į Krasnodaro kraštą – Voronežo ir Rostovo sritis. Vakarų žvalgybos duomenimis, šis „Wagner“ perkėlimo etapas prasidės apie rugpjūčio 13 d. Tai gali būti 500 – 600 žmonių kolonos.

 

„Jie buvo išsiųsti atostogų ir informuoti: „Palaikykite ryšį. Bus užduotis, darbas – paskambinsime.“ Visa tai tam, kad išsiskirstytų ir nešokiruotų autobusų kolonomis, sunkvežimiais, kurie važiuoja per Rusijos teritoriją“, – sakė Olegas Ždanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()