„Maskva rado optimalią karo formulę.“ Arestovyčius skelbia, kas dabar bus  ()

Arestovyčius apibendrino karo Ukrainoje perspektyvas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remdamiesi realia geopolitine padėtimi, Rusijos pramonės būkle, sankcijų spaudimu ir t. t., rusai rado sau optimalią karo formulę. Didelės pėstininkų masės, daugybė bepiločių lėktuvų, smūgiai infrastruktūrai, vietiniai puolimai, grasinimai kitoms šalims – visa tai puikiai tinka rusų okupantams.

Tokią nuomonę bendroje transliacijoje su Julija Latynina išsakė buvęs Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas ir politikos-karo stebėtojas Oleksijus Arestovyčius.

„Jiems nereikia žengti į priekį, jiems užtenka įsitvirtinti ir tiesiog laikytis gynyboje. Pietuose jie stovi gynyboje, Kupjansko kryptimi jie žengia į priekį. Čia jie darys maždaug tą patį. Jie rado savo karo formulę“, - sakė analitikas.

Nepaisant to, Arestovyčius 99 proc. davė suprasti, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos vis tiek pasieks Azovo jūrą, o rusai praras Zaporižios ir Chersono sritis. Jiems liks Krymas ir Donbasas. „Ar galite įsivaizduoti, kad šiose teritorijose bus 300000 karių? Taip gi galima užsikasti į 12 ar net 18 linijų ir sėdėti ten ramiai. Ir mes pavargsime prasimušinėti; atvirai kalbant, tai juk miestų aglomeracija“, - nuviliančią prognozę pateikė ekspertas.

 

Kai Ukraina pavargs pramušinėti priešo gynybą, ji bandys spręsti Luhansko ir Donecko sričių administracinių sienų pasiekimo problemą, t. y. Ukrainos laukia mūšiai Donbase, o Krymo klausimas tebėra atviras: atgaus jį ar ne.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(10)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: