[ŽT] „Prigožinas arba mirs, arba pradės naują perversmą.“ Grozevas skelbia grėsmingą prognozę  ()

Po šešių mėnesių su Prigožinu kažkas įvyks.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po šešių mėnesių Rusijos  „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas arba mirs, arba pradės kitą maištą.

Tokią prognozę interviu „Financial Times“ pateikė žurnalistas Christo Grozevas. Jis sakė įtaręs, kad bus buvo įvykdytas maištas, nes matė padidėjusį telefoninių pokalbių srautą tarp aukšto rango Rusijos kariškių.

„Putinas padarė pranešimą ir pavadino Prigožiną išdaviku. Visi žino, ką daro su „išdavikais“, bet Putinas to nepadarė. Jis nori matyti jį mirusį. Dar negali to padaryti. Bet po šešių mėnesių Prigožinas arba mirs, arba bus antras perversmas“, – sakė jis.

Tyrėjas netiki, kad kuri nors Rusijos elito dalis, išskyrus karinį-pramoninį kompleksą, mato prasmę kare prieš Ukrainą. „Jie nekalba apie , nes tai yra kalinio dilema. Jie nenori būti pirmi ar vieninteliai“, – sakė Grozevas.

 

Žurnalisto teigimu, V. Putinas gali būti nuverstas pagal vieną iš dviejų scenarijų. „Arba kalinio dilema bus pašalinta, arba tiesiog labiau koordinuoto perversmo būdu juo atsikratys. Kol kas to nėra nei tarp oligarchų, nei tarp ministrų, nei FSB. Tačiau kitai likusio elito daliai gyventi Šiaurės Korėjos sąlygomis su įšaldytomis banko sąskaitomis yra nepageidautina. Gali nutikti ir kiti įvykiai. Tarkime, lūžis fronte“, – pridūrė Grozevas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(1)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: