JAV sudužo sovietinis MiG-23UB. Ką jis ten veikė (Video)  ()

Lėktuvas nukrito už kelių metrų nuo gyvenamojo namo. Šiuo metu Federalinė aviacijos agentūra atlieka tyrimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos Mičigano valstijoje per „Thunder Over Michigan“ aviacijos šou sudužo sovietų lėktuvas MiG-23UB. Apie tai praneša „The War Zone“.

Naikintuvas MiG-23UB rėžėsi į žemę, o pilotai sėkmingai katapultavosi.

Lėktuvas buvo privačioje buvusio JAV karinio jūrų laivyno aviatoriaus Dano Flierio kolekcijoje. Jis valdė savo „YouTube“ kanalą, kuriame parodė naikintuvo vidų ir jo galimybes.

2023 metais N23UB numeriu pažymėtas lėktuvas dalyvavo aviacijos šou, skirtoje aviacijos gerbėjams pradžiuginti. Pažymima, kad MiG-23 pats savaime yra retas lėktuvas, o juo labiau paruoštas skraidyti. Tačiau jam tai ne pirmas nelaimingas atsitikimas, rašo žurnalistai. Liepos 28 dieną dalis priekinio stiklo nukrito nuo MiG-23 kito pasirodymo metu.

 

Lėktuvas nukrito prie pastato, aukų nebuvo. Pilotai taip pat rimčiau nenukentėjo, jie buvo nuvežti į ligoninę profilaktinei apžiūrai. Po incidento aviacijos šou buvo atšauktas. Šiuo metu Federalinė aviacijos agentūra atlieka tyrimą.

 

MiG-23 yra sovietinis daugiafunkcis naikintuvas su kintama sparnų konfigūracija. Pirmasis skrydis įvyko 1967 m. birželio mėn. Kai kuriose Afrikos šalyse, taip pat Šiaurės Korėjoje ir Kazachstane MiG-23 vis dar eksploatuojamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(9)
(15)

Komentarai ()