Naujas smūgis. Ekonomistai skelbia apie finansinę katastrofą Rusijoje  ()

Rublio kursui nukritus žemiau 100 už dolerį ribos, tarp Rusijos ekonomistų kilo rimtas sujudimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bankų ir finansų bendrovių analitikai mano, kad rublio kursas gali pakilti iki 105-106 per dolerį, kol prasidės judėjimas priešinga kryptimi ir rublis atgaus dalį prarastų pozicijų. Neatmetama galimybė, kad bus pasiektas 115-120 rublių už dolerį regionas, nes fundamentalūs veiksniai ir toliau žaidžia Rusijos valiutos nenaudai.

Rusijos ekonomikos analitikas ir tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas savo „Telegram“ kanale pažymi, kad Rusijos valdžia gali imtis psichologinės operacijos, toliau mažindama rublio kursą, o vėliau jį šiek tiek pakeldama.

Smarkiai kritus rublio kursui, Rusijos centrinis bankas pirmadienio vakarą pranešė, kad antradienio, rugpjūčio 15 d., rytą surengs neeilinį valdybos posėdį dėl pagrindinės palūkanų normos.

Rusijos ekonomika dar nepajuto papildomų įplaukų užsienio valiuta dėl padidėjusių naftos kainų.

Analitikai, jau paskelbę savo prognozes po rublio kurso kritimo pirmadienį, mano, kad Rusijos valiuta gali kisti gana plačiame diapazone, kurio viršutinė riba yra iki 106 rublių, o apatinė - apie 90 rublių.

Dabartinei situacijai būdingas didelis neapibrėžtumas, galime orientuotis į 106-98 rublių už dolerį diapazoną“, - sakė investicijų bendrovės „Finam“ atstovas Jaroslavas Kabakovas.

 

Praėjusią savaitę Rusijos bankas nusprendė nutraukti Kinijos juanių pirkimą į Nacionalinės gerovės fondą iki 2023 m. pabaigos. Ši priemonė turėjo palaikyti nacionalinę valiutą, tačiau galiausiai nesutrukdė rubliui susilpnėti žemiau 100 rublių už dolerį ribos.

V. Putino padėjėjas Maksimas Oreškinas pirmadienį sukritikavo „švelniąją pinigų politiką“, už kurią atsakingas Elvyros Nabiullinos vadovaujamas Rusijos bankas. Būtent ši politika buvo pagrindinė rublio susilpnėjimo ir didelės infliacijos priežastis, sakė pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(29)
(3)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()