Rusija parodė naują priešlėktuvinį pabūklą S-60. Netikėta, iš ko jis padarytas  (1)

Rusijos kūrėjai iš karto sukūrė tris modernizavimo galimybes, įskaitant supaprastintą versiją ir vieną, pagrįstą šarvuotu automobiliu „Spartak“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijoje vykusioje ginklų parodoje „Armija-2023“ buvo parodytas modernizuotas priešlėktuvinis pabūklas S-60, paremtas šarvuočiu AMN-590911 „Spartak“. Apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė fotografas Mychailas Žerdevas.

Ant šarvuočio buvo sumontuotas priešlėktuvinis pabūklas, skirtas naudoti sausumos pajėgose. Transporto priemonė turėtų perimti oro taikinius mažame ir vidutiniame aukštyje, taip pat lengvai šarvuotus automobilius iki 6 km atstumu ir iki 5 km aukštyje. Pažymima, kad priešlėktuvinio pabūklo įgula yra apsaugota nuo lengvų šaulių ginklų, minų skeveldrų ir sviedinių. Iš viso Rusijos Federacija sukūrė trijų tipų S-60 57 mm kalibro modernizavimą.

Pirmasis variantas yra sumontuotas „Spartak“ ir turi „tik pusę įgulos“ – 4 žmones. Be to, įrenginys gali būti greičiau perkeltas į kovinę poziciją. Tačiau Rusijos Federacija nusprendė šalia įgulos sumontuoti papildomą amuniciją.

Antrasis variantas yra supaprastinta pirmosios versija. Įgula bus dar mažesnė – 3 kariai, o taikymo kampai padidinti iki 50 laipsnių. Automobilyje buvo sumontuotas nuotolio ieškiklis ir naktinis taikiklis.

 

Trečioji yra pažangi S-60 modernizavimo versija, kuri apima valdymą automatiniu režimu, balistinį kompiuterį su automatiniu trajektorijos skaičiavimu. Taip pat pridedama galimybė šaudyti iš uždarų pozicijų.

Verta paminėti, kad S-60 yra sovietinis 50-ųjų kūrinys, kuris vis dar naudojamas daugelyje šalių, įskaitant Rusijos Federaciją, Ukrainą, Lenkiją ir kt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(16)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: