Sunaikina dronus 4 kilometrų spinduliu. Rusija parodė dronų naikintuvą „Žiurkė“ (Foto)  ()

Antidronų sistemoje, galinčioje atakuoti net itin mažus dronus, gali būti tiek patranka, tiek kovinis nuotoliniu būdu valdomas modulis kulkosvaidžių ginklams montuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamintojas „Rostec“ pristatė forume „Army-2023“ savo naują plėtrą – antidronų kompleksą „Žiurkė“, naikinantį paukščio dydžio dronus. Apie tai antradienį, rugpjūčio 15 d., TASS žurnalistams sakė Jungtinės instrumentų gamybos korporacijos generalinis direktorius Sergejus Sačnenko.

Kompleksas „Žiurkė“ buvo sukurtas šarvuoto automobilio SBA-70K4 pagrindu. Kūrėjai integravo visą jos įrangą į vieną išmanią informacinę ir valdymo sistemą. Visi duomenys, kuriuos kompleksas gavo per „regėjimą“, perduodami operatoriui. Tuo pačiu metu išmani sistema apdoroja informaciją, ją analizuoja ir siūlo žmogui rinktis iš kelių veiksmų variantų.

Komplekse yra aktyvi radiolokacinė stotis, kurios veikimo spindulys yra iki 4 kilometrų. „Žiurkė“ atpažįsta ir „sulaužo“ dronų valdymo kanalus iki 1,5 km spinduliu. Ir ši plėtra gali sunaikinti mažus dronus 4 kilometrų spinduliu. Sistemoje taip pat yra įrengtas žvalgybos ir apžiūros optinis-elektroninis kompleksas, skirtas įrangos stebėjimui ir valdymui nulinio matomumo sąlygomis.

 

Pasak Sačnenko, „Žiurkėje“ gali būti sumontuota tiek patranka, tiek kovinis nuotoliniu būdu valdomas modulis kulkosvaidžių ginklams montuoti. Tokie parametrai leidžia įrenginiui aptikti paukščio dydžio droną ir sunaikinti jį 30 mm patranka.

 

„Tai unikalus kompleksas, galintis atremti dronus, ypač judant nelygiu reljefu. Produktas skirtas apsaugoti tiek stacionarius, tiek mobilius objektus“, – pažymėjo jis.

Šiuo metu nežinoma, ar rusai ketina siųsti „Žiurkę“ į kovos zoną Ukrainoje. Kūrėjai tik sako, kad kompleksas puikiai pasirodė kovojant su dronais miesto sąlygomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(31)
(-25)

Komentarai ()