Metų renginys. Forume „Armija-2023“ liejosi melo upės  ()

Anot analitikų, Putinas ir Šoigu vėl išsakė klišinius komentarus, kad Kremlius dabar kuria savo ginkluotąsias pajėgas. Jie pareiškė, kad Ukraina ir Vakarai turi „ribotus“ išteklius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per forumą „Armija-2023“ Rusijos atstovai tradiciškai apkaltino Vakarus neva provokuojant karą Ukrainoje, taip pat teigė, kad sankcijos Rusiją tik „stiprina“. Tai paskelbė Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Naujoje rugpjūčio 15 d. ataskaitoje teigiama, kad Kremliui forumas „Armija-2023“ Maskvoje yra galimybė plėtoti dvišalius karinius-politinius santykius su kitomis šalimis. Rusijos valdžia bando pozicionuoti save kaip „patikimą ir technologiškai pažangią“ partnerę.

Pranešama, kad Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad forume dalyvavo daugiau nei 77 000 atstovų iš 1 500 Rusijos karinės pramonės įmonių. Jie taip pat teigė, kad renginyje dalyvavo 82 šalių atstovai, o rusai surengė 14 dvišalių susitikimų.

Analitikai pažymėjo, kad forumo metu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir gynybos ministras Sergejus Šoigu vėl išsakė klišinius komentarus, kad Kremlius kuria savo ginkluotąsias pajėgas. Pareigūnai teigė, kad Ukraina ir Vakarai turi „ribotus“ išteklius.

Pavyzdžiui, Šoigu rugpjūčio 15 dieną pranešė, kad Rusijos karinis-pramoninis kompleksas gamina įvairius ginklus, tankus, šarvuočius ir bepiločius orlaivius. Anot jo, rusiškos ir sovietinės technikos galimybės neva lenkia vakarietiškos technikos galimybes. Be to, sankcijos „padėjo“ Rusijos Federacijai padidinti karinės įrangos gamybą dėl importo pakeitimo.

 

Analitikai taip pat pridūrė, kad Putinas rugpjūčio 15 dieną pareiškė, kad Vakarai tariamai atsakingi už „konflikto kurstymą“ Ukrainoje. Kremliaus vadovas taip pat kaltino Vakarus dėl nestabilumo Afrikoje, Lotynų Amerikoje ir Azijoje. O Šoigu teigė, kad tarptautinių konfliktų eskalavimas, įskaitant „situaciją“ aplink Taivaną, įvyko dėl Vakarų politikų kaltės.

„Šoigu paminėjimas apie Taivaną greičiausiai rodo Rusijos nuolatines pastangas sukurti „be apribojimų“ Pekino ir Maskvos partnerystę, nepaisant Kinijos abejonių“, – sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(11)
(-10)

Komentarai ()