[ŽT] Rusija skelbia elitinį Ukrainos kovinį vienetą. „Žudė Afrikos lyderius“  ()

Rusai toliau kuria pasakas, kuriomis niekas netiki.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmaujančios Rusijos propagandos žiniasklaida TASS, „RIA Novosti“ ir „Interfax“, remdamosi „kariniu-diplomatiniu šaltiniu“, vienu metu padarė informacijos injekciją apie neva britų specialiųjų tarnybų parengtą Ukrainos karinį dalinį, kuris, kaip manoma, vyko į Afriką „sabotažo“ tikslais, visų pirma, sunaikinti Afrikos lyderius, kurie bendrauja su dabartiniu Rusijos režimu, rašo BBC.

Propagandistai savo informaciniais ruporais užsiminė, kad būryje yra 100 žmonių, turinčių kovinės patirties „Rytų fronte“. Didžiosios Britanijos užsienio žvalgybos tarnyba MI-6, matyt, dalyvavo rengiant dalinį. Rusijos propaganda tvirtina, kad būriui vadovauja papulkininkis Vitalijus Prasčukas.

Savo pranešimuose Rusijos propagandistai teigia, kad būrio tikslas yra „vykdyti sabotažą Afrikos šalių infrastruktūros objektuose, taip pat pašalinti Afrikos lyderius, orientuotus į bendradarbiavimą su Rusija“.

 

„Dabartinė Rusijos žvalgybos agentūrų žinutė gali būti nuoroda, kad Rusijos karinė vadovybė sukūrė informacinę priedangą tolimesnėms operacijoms šioje srityje“, – pažymi BBC.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(13)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()