[ŽT] „Jis neturi tam įgaliojimų.“ Diplomatus nustebino NATO pareigūno pareiškimas apie Ukrainos teritorijų perleidimą Rusijai  ()

NATO generalinio sekretoriaus biuro vadovo Stiano Jensseno pareiškimas dėl Ukrainos teritorinių nuolaidų mainais į visateisę narystę NATO nustebino kitus organizacijos atstovus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Politico“ rašo, kad NATO susitikime pietų Norvegijoje padaryti pareiškimai smarkiai kontrastavo su ne kartą išsakyta Aljanso vadovybės pozicija: Ukrainos teritorinis vientisumas yra svarbus ir tik Kyjivui spręsti, kada reikia derėtis su Maskva.

Stianas Jenssenas, NATO generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo biuro vadovas, NATO dirba daugiau nei dešimtmetį ir retai daro viešus pareiškimus. Tačiau dabar jis pareiškė, kad Ukraina turėtų apsvarstyti teritorinių nuolaidų galimybę, kad greičiau įstotų į NATO. Kolegoms jo žodžiai buvo „staigmena“.

„Sąjungininkai taryboje niekada nebuvo aptarę tokių mainų“, – sakė NATO pareigūnai.

Pats Jenssenas gailisi prakalbęs apie Ukrainos teritorijų atidavimą Rusijai. „Aš neturėjau to sakyti. Tai buvo klaida. Sprendimų priėmimas yra nepriklausoma Ukrainos teisė. Manau, kad dabar svarbiausia yra parama ukrainiečiams", - teisinosi Jenssenas.

 

ES diplomatai tą pareiškimą irgi pavadino patyrusio specialisto klaida. „Jis neturi tam įgaliojimų, o tokie pareiškimai Ukrainai tikrai nepadės“, – sakė anonimu likęs Europos diplomatas.

(3)
(9)
(-6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: