„Nepasinaudojo paskutine galimybe.“ Sensacinga žinia. Rusija padarė gėdą Kinijai  ()

„Tai buvo jų ilgai laukta, praktiškai paskutinė galimybė atkurti pasitikėjimą kosmoso tyrinėjimais.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos nesėkmė Mėnulyje nutraukia jos kosmoso partnerystę su Kinija. Taip pat daro gėdą Kinijos prezidentui Xi Jinpingui, Putino partneriui kuriant Mėnulio bazę, kuri turėtų mesti iššūkį JAV ir jų kosmoso sąjungininkams, rašo „Bloomberg“.

Dabar, kai misija baigėsi nesėkmingai, Kinijos žiniasklaida apie katastrofą praneša vis rečiau, o oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“ sekmadienį paskelbė tik penkių sakinių santrauką. Pasak „RAND Space Enterprise Initiative“ lyderio ir RAND vyresniojo bendradarbio Bruce'o McClintocko, Rusijos kosmoso programa stagnuoja dėl korupcijos, netinkamo valdymo ir sankcijų. „Tai buvo jų ilgai laukta, praktiškai paskutinė galimybė atkurti pasitikėjimą kosmoso tyrinėjimais“, – sakė jis.

Skirtingai nei Rusijai, Kinijai pavyko Mėnulio tyrinėjime aplenkti kitus. 2019 metais ji tapo pirmaja šalimi, kuriai pavyko nuleisti erdvėlaivį tolimojoje Mėnulio pusėje. Pasak „Jamestown“ fondo vyresniojo bendradarbio Pavelo Luzino, Kinija jau supranta, kad Rusija nėra vertinga kaip kosmoso partnerė. Jei anksčiau rusai planavo savo Mėnulio misijas sinchronizuoti su kinais, tai dabar tokios galimybės nėra. Rusijos nesėkmė atveria kelią didžiausiai Kinijos konkurentei Azijoje Indijai.

 

Tačiau Kinija neketina atsisakyti visų bendradarbiavimo kosmose su Rusija formų. Maskva gali būti naudinga kuriant kosmines ankstyvojo įspėjimo sistemas raketų atakoms.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()