Dramatiški kadrai. Įsiveržė 3 Rusijos naikintuvai. „Galėjo kilti Trečias pasaulinis karas“ (Video)  (1)

Trys Rusijos orlaiviai, remiantis paskelbta filmuota medžiaga, skrido pakankamai arti patyrusio britų piloto. Pilotas baiminosi, kad jų susidūrimas gali tapti pretekstu Rusijos Federacijai pradėti Trečiąjį pasaulinį karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino konfrontacijos su Vakarais Britanijos karališkųjų oro pajėgų (RAF) pilotas susidūrė su trimis Rusijos naikintuvais. Dramatiški kadrai buvo nufilmuoti iš „Typhoon“ naikintuvo kabinos. Vaizdo įraše matyti, kaip britų pilotas reaguoja į galimą Rusijos lėktuvų keliamą grėsmę danguje virš Europos žemyno.

Apie tai pranešama naujajame „Channel 4“ šešių dalių dokumentiniame filme „Top Guns: Inside The RAF“.

Paskelbtame vaizdo įrašo fragmente trys Rusijos lėktuvai grėsmingai praskrieja pro patyrusio RAF piloto Džeiko pilotuojamą naikintuvą. Jis yra 9-osios daugiafunkcinės RAF Lossiemouth kovinės eskadrilės pilotas.

Vaizdo įraše užfiksuota akimirka, kai Džeikas pameta vieną iš Rusijos lėktuvų. Pilotui taip pat kilo abejonių, jis bijojo, kad incidentas gali peraugti į Trečiąjį pasaulinį karą.

Filme pasakojama, kaip naikintuvų įgulos saugo dangų virš JK.

RAF Lossiemouth Škotijoje yra viena iš dviejų JK greitojo reagavimo stočių (QRA), kurios iš karto paleidžia orlaivius, kilus galimam oro erdvės pažeidimui.

Paviešintame vaizdo įraše RAF pilotas imituoja Rusijos lėktuvų judesius ir užtikrina, kad jie nedarytų nieko pavojingo.

 

Pilotas pastebėjo, kad tokiais momentais kyla nežinomybė dėl priešo pilotų ketinimų ir nerimas, kad jie pasimes iš akių.

Anot jo, sunku suprasti kitų pilotų veiksmus.

„Ar tai tiesiogiai ateina iš paties Putino? Arba šie vaikinai tiesiog grasina mano lėktuvui, nes to nori, aš nežinau“, – paaiškino jis.

„Tam tikru mastu tai yra proto žaidimas, bet jei padarysiu klaidą, rezultatas gali būti gana pragaištingas. Jei netyčia būčiau susidūręs su vienu iš šių orlaivių, tai galėjo tapti Trečiojo pasaulinio karo kibirkštimi“, – aiškino pilotas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(14)
(-3)

Komentarai (1)