Pavojaus varpai. Į karą metamas monstras „Zyklon“  ()

Natalijos Humeniuk teigimu, rusai nedelsdami paleido į jūrą tris „Kalibr“ vežėjus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį, rugpjūčio 22 d., užfiksuotas naujausio rusiškos kilmės laivo „Zyklon“ judėjimas į Juodąją jūrą. Šis laivas neseniai buvo įtrauktas į Rusijos Juodosios jūros laivyną. Tai televizijos kanalo „Espresso“ eteryje pranešė Pietų Ukrainos gynybos pajėgų jungtinio koordinacinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk.

Iš viso į jūrą buvo išsiųsti trys raketų gabenimo laivai „Kalibr“, kurie iš viso gali paleisti iki 20 tokio tipo raketų. Tarp šių trijų vežėjų yra ir naujausias laivas „Zyklon“, kuris neseniai buvo įtrauktas į Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyną.

Kas žinoma apie laivą „Zyklon“

Laivas „Zyklon“ yra projekto 22800 Karakurt klasės korvetė, į Rusijos karinio jūrų laivyno gretas priimtas tik 2023 metų liepą ir tapo pirmuoju nauju Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno raketomis ginkluotu laivu, nuskendus raketiniam kreiseriui „Moskva“.

 

„Zyklon“ gali gabenti iki 8 „Kalibr“ raketų, įkeltų į universalų paleidimo įrenginį. Be to, „Zyklon“ yra ginkluotas 76 mm pabūklu, kurio deklaruojamas raketų šaudymo nuotolis yra iki 20 km, o taikinio aukštis – iki 15 km.

„Zyklon“ korvetės korpuso ilgis yra 67 metrai, jame yra 39 žmonių įgula.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(107)
(-82)

Komentarai ()