[ŽT] Reikia laiko. Kada F-16 pradės vykdyti užduotis Ukrainoje  ()

Jau paskelbta, kad Ukrainos karinėms oro pajėgoms bus pristatyti daugiafunkciniai naikintuvai F-16. Tačiau prireiks laiko, kol lėktuvai bus nugabenti į Ukrainą ir lakūnai pradės juos naudoti kare su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 20 d. Nyderlandų ir Danijos pareigūnai paskelbė, kad Ukrainai atsiųs kelias dešimtis F-16. Tačiau, pasak gynybos ministro Oleksijaus Reznikovo, prireiks dar 6-7 mėnesių, kad šie naikintuvai pradėtų vykdyti kovines užduotis.

Pasak gynybos ministro, Ukrainai reikia paruošti infrastruktūrą F-16 aptarnavimui ir laikymui. Kartu lakūnams dar reiks laiko naikintuvams perprasti.

Iš viso kalbamą apie kelis šimtus žmonių, kuriuos reikia apmokyti, kad būtų užtikrintas šio tipo orlaivių eksploatavimas ir skraidymas. Be to, Ukraina derėsis dėl F-16 skirtų raketų tiekimo.

„Turime kalbėti apie infrastruktūros parengimą, kad orlaiviai galėtų vykdyti kovines užduotis. O tai reiškia ne tik pilotų, bet ir inžinierių, technikų, žmonių, planuojančių operacijas, rengimą... Objektyviai, be didelių lūkesčių, 6-7 mėnesiai yra tinkamas terminas. Bet jei jis bus ilgesnis, nenusivilkite,“ - pabrėžė Reznikovas.

 

Kartu jis pareiškė, kad ginkluotosios pajėgos per didelio masto karą pademonstravo nepaprastą greitį įsisavindamos vakarietišką įrangą. Pavyzdžiui, oro gynybos sistemas „Patriot“ jos pradėjo naudoti po 10 savaičių, o 155 kalibro artileriją - po trijų.

Žinoma, aviacijai reikia daugiau laiko. Be to, naikintuvus F-16 labai sunku prižiūrėti. Tačiau neabejojama, kad Ukrainos kariuomenei pavyks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(6)
(0)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()