Lenkija kuria dar neregėtą monstrą „Formosa“. Kas tai yra  ()

Lenkų jaunimas buvo skatinamas aktyviau stoti į kariuomenę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija pradėjo kurti ypatingą padalinį „Formosa“ - šalies ginkluotųjų pajėgų specialiąsias jūrų pajėgas. Jos kovotojai bus atsakingi už ypatingos svarbos infrastruktūros objektų apsaugą. Tai pareiškė krašto apsaugos ministras Mariuszas Blaszczakas, rugpjūčio 22 d., praneša „TVP Info“.

Pasak jo, specialiosios pajėgos bus dislokuotos Vakarų Pamario vaivadijos Dziwnów'o mieste. Be kitos infrastruktūros, jų užduotys apims Svinoujsce esančio SGD terminalo ir dujotiekio „Baltic Pipe“ apsaugą.

„Mes žinome apie grėsmes, kurias kelia agresyvi Rusijos politika. Turime atsižvelgti į įvairias provokacijas, todėl ypatingos svarbos infrastruktūros objektai turi būti patikimai apsaugoti,“ – sakoma pranešime.

Tai bus trečiasis atskiras Lenkijos kariuomenės specialiųjų pajėgų padalinys. Kiti du įsikūrę Gdynės mieste.

Atskirai Lenkijos ministras pažymėjo, kad „Formosa“ yra gerai parengti specialiųjų pajėgų kariai, Jungtinėse Amerikos Valstijose praėję specialius mokymus su „jūrų ruoniais“ (SEAL).

 

Tai žmonės, turintys patirties, dalyvavę įvairiose misijose, besimokantys visame pasaulyje, žmonės, susitelkę į gebėjimą apsaugoti svarbiausią infrastruktūrą,“ – tęsė jis.

Taip pat lenkų jaunimas buvo skatinamas aktyviau stoti į kariuomenę, nors atranka į specialiąsias pajėgas gana sunki. Mariuszas Blaszczakas tai laiko didele garbe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()