[ŽT] Labai keisti manevrai. Ką katastrofos metu veikė antrasis Prigožino lėktuvas  ()

Lėktuvas, kuriame galėjo būti Jevgenijus Prigožinas, sudužo virš Tverės srities. Antrasis lėktuvas, kurio savininkas, kaip manoma, taip pat yra „Wagner“ lyderis, virš Rusijos sostinės darė keistus dalykus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-23 [ŽT] Labai keisti manevrai. Ką katastrofos metu veikė antrasis Prigožino lėktuvas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antrasis J. Prigožino lėktuvas virš Maskvos darė zigzagus ir elgėsi nenatūraliai. Jis irgi, kaip ir tas, kuris sudužo Tverės srityje, skrido iš Maskvos srities.

Pasak „Flightradar“, po to, kai tapo žinoma, kad sudužo privatus lėktuvas „Embraer 600“, kurio skrydžio numeris RA-02795, kitas tikėtinas Prigožino lėktuvas pradėjo skrieti virš Maskvos. Matyt, lėktuvo įgula nebuvo tikra, ar verta kur nors skristi, kai jo kolega sudegė Tverės srities Bologovskio rajone.

Vėliau Ostafjevo oro uoste nusileido antrasis verslo lėktuvas „Embraer 600“, priskiriamas verslininkui Jevgenijui Prigožinui, praneša Rusijos žiniasklaida. Taip pat buvo informacijos, kad lėktuvas galėjo nusileisti Vnukovo oro uoste.

Įvykio liudininkai tikina, kad prieš nukrentant lėktuvui pasigirdo du sprogimai. Po to nukrito lėktuvo sparnas ir stabilizatorius. „Wagner“ artimi telegramų kanalai teigia, kad Prigožino lėktuvą numušė Rusijos „S-300“ raketa.

 

Prigožino lėktuvo katastrofa galėjo būti neatsitiktinė. Po liūdnai pagarsėjusio maišto samdinių lyderis jau seniai buvo patekęs į V. Putino nemalonę. Amerikos vadovai vienbalsiai patarė Prigožinui atidžiai tikrinti, ką jam duoda valgyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(159)
(8)
(151)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()