Pavojaus signalas. Rusijoje ant kojų skubiai keliama Rosgvardija ir policija. Kas vyksta  ()

Rostove prie Dono ruošiamasi galimoms riaušėms dėl„Wagner“ savininko Prigožino mirties. Būtent iš čia prieš du mėnesius iškeliavo samdinių kolona ir vos neįžengė į Maskvą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-24 Pavojaus signalas. Rusijoje ant kojų skubiai keliama Rosgvardija ir policija. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžios atstovai Rostovo srityje pakėlė ant kojų Rusijos gvardijos (Rosgvardija) ir Vidaus reikalų ministerijos karius. Įvykis įvyko po to, kai tapo žinoma apie lėktuvo katastrofą Tverės srityje, kurioje, kaip įtariama, žuvo „Wagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas. Apie tai rašė leidinys „Rostovas prie Dono internete“.

Leidinyje remiamasi anoniminiais vietos saugumo pajėgų šaltiniais. Šaltiniai rodo, kad gvardija ir policijos pareigūnai buvo įspėti iškart po to, kai sužinojo apie „įvykį“. Taip pat pranešama, kad žmonės kviečiami atgal iš atostogų – ir čia kalbama ne tik apie Rusijos gvardiją ir Vidaus reikalų ministeriją, bet ir apie „likusias“ saugumo pajėgas.

Pažymėtina, kad iš pradžių nebuvo tiksliai žinoma, ar Jevgenijus Prigožinas mirė. Tačiau netrukus po to Rusijos federalinė aviacijos agentūra paskelbė lėktuvo keleivių sąrašą – tai esą patvirtina „Wagner“ savininko, taip pat „Wagner“ vado Utkino mirtį. Remiantis pranešimais, kūnai jau buvo atpažinti.

 

RosZMI duomenimis, Vladimiras Putinas rugpjūčio 23 d. buvo Kurske. Praėjus valandai po pirmųjų pranešimų apie įvykį, tapo žinoma, kad jis nutraukė vizitą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()