[ŽT] Netikėta žinia. Skelbiama apie „naują Prigožiną“. Kas vyksta  ()

„Yra momentas, kuris yra nemalonus Lukašenkai.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-24 [ŽT] Netikėta žinia. Skelbiama apie „naują Prigožiną“. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Istorikas ir politologas Aleksandras Fridmanas savo „Telegram“ kanale pažymėjo, kad Prigožino mirtis sutapo su Surovikino atsistatydinimu, o Aleksandras Lukašenka „bet kuriuo atveju galės pasakyti, kad jo garantijos Prigožinui galiojo tik Baltarusijos teritorijoje ir negaliojo kitose „sąjunginės valstybės“ dalyse.

Jevgenijaus Prigožino mirtis patį Aleksandrą Lukašenką tam tikru mastu paverčia „naujuoju Prigožinu“. Viena vertus, tai suteikia jam galimybę (jei Kremlius sutiks) kontroliuoti dalį „Wagner“ Baltarusijoje. Kita vertus, tai tipiška istorija apie žmogų, kuris žino per daug. Ir to, kaip matėme iš įvykių, Kremlius neatleidžia“, - pažymėjo politologas.

 

„Belsat“ eteryje Fridmanas taip pat pridūrė, kad „yra momentas, kuris yra nemalonus Lukašenkai“. „Jeigu jis remiasi tuo, kad už šio bandymo stovi ne Ukrainos specialiosios tarnybos, o Rusijos, tada yra apie ką galvoti. Juk jis tiesiog yra tokio žmogaus pozicijoje, kuris daug žino, kas iš tikrųjų tais laikais vyko. O būti to liudininku, kai dar turi reikalų su Putinu, yra labai pavojinga“, – sako politologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(2)
(51)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: