„Visi šokiruoti, bet laimingi.“ Skelbiama Rusijos elito reakcija (Foto)  ()

„Prigožinas visus supykdė, bet kas dabar bus su grupuote, su [jo įmonių] sutartimis, su Afrikos kryptimi, su visa šita netvarka – neaišku.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-24 „Visi šokiruoti, bet laimingi.“ Skelbiama Rusijos elito reakcija (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo istorikas ir tyrėjas, soc. tinklo „X“ vartotojas ChrisO_wiki rašo, kad Rusijos elitas džiaugiasi Prigožino mirtimi.

Pranešama, kad Rusijos Valstybės Dūmos deputatai švenčia Jevgenijaus Prigožino mirtį: „Jefimas [Prigožinas] mirė – gerai, velniop jį“. Jie neabejoja, kad Putinas jį nužudė, bet sako, kad tuo džiaugiasi: „mes šokame“, – sako vienas deputatas.

Nepriklausomas Rusijos naujienų leidinys „Verstka“ apklausė Dūmos deputatus apie Prigožino mirtį. „Visi šokiruoti, bet, sakyčiau, laimingi“, – sako deputatas. Jo kolegos „neabejotinai mano, kad tai yra V. Putino kerštas“ po birželio mėnesį įvykusio „Wagner“ grupės maišto.

Kitas deputatas sako, kad teorijai, jog Putinas nužudė Prigožiną, „nėra alternatyvų“. Jis mano, kad Prigožinas turėjo būti pašalintas prieš du mėnesius po jo sukilimo; dabar „mes šokame“.

Prigožino mirtį švenčia ir Rusijos parlamento aukštųjų rūmų – Senato – nariai. „Jefimas mirė – gerai, velniop jį“, – sako Senato komiteto vadovas.

Kitas Senato narys sako, kad jam „visiškai nerūpi“, kas atsitiko, ir kad „tai niekaip nepaveiks paprastų mirtingųjų, jūsų ir mano gyvenimo“.

 

 

Pasak šaltinio, artimo Rusijos Federacijos tarybai, karo elitas sureagavo ypač stipriai.

„Dabar Gynybos ministerija laksto, sako, kad tai buvo naujiena visiems“, – sako šaltinis. Bendras politikų ir valdžiai artimų pareigūnų nuotaikas jis vertina kaip „atsargiai pozityvias“.

„Prigožinas visus supykdė, bet kas dabar bus su grupuote, su [jo įmonių] sutartimis, su Afrikos kryptimi, su visa šita netvarka – neaišku“, – sako jis. „Ir mes, žinoma, pastaruoju metu bijome garsių naujienų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(3)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: