Bermudų trikampio paslaptis atskleista. Kodėl dingsta laivai  ()

Mineralų ieškotojas Nikas Hačingsas įsitikinęs, kad paslaptį padės išspręsti akmenys. Tačiau jo teorija gali būti beprotiškesnė už kai kuriuos kitus spėjimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši paslaptis mokslininkams nedavė ramybės daugelį metų, tačiau vienas tyrėjas mano, kad pagaliau galėjo išsiaiškinti, kas slypi už dingimų Bermudų trikampyje, rašo „The Mirror“.

Bermudų trikampis - tai Šiaurės Atlanto vandenyno teritorija netoli Bermudų, kurioje pastaraisiais metais dingo keli laivai. Vieni teigia, kad ten yra paslėptas sūkurys, o kiti mano, kad dėl jūrų transporto dingimo gali būti kalti ateiviai. Tačiau vienas ekspertas teigia, kad paslaptį gali paaiškinti uolienos.

Kalbėdamas 5 kanalo dokumentiniame filme „Bermudų trikampio paslaptys“ (Secrets of the Bermuda Triangle), mineralų ieškotojas Nikas Hačingsas (Nick Hutchings) paaiškino, kad Bermudai iš esmės yra jūros kalnas - povandeninis ugnikalnis.

„Prieš trisdešimt milijonų metų jis iškilo virš jūros lygio. Dabar jis eroduoja, ir prieš mus lieka ugnikalnio viršūnė. Turime keletą šerdies mėginių, kuriuose yra magnetito. Tai pati magnetiškiausia natūrali medžiaga Žemėje“, - sakė specialistas.

 

Programoje Hačingsas atliko eksperimentą, naudodamas kelis uolienų pavyzdžius ir kompasą. Uolieną padėjus ant lygaus paviršiaus ir pradėjus ant jos judinti prietaisą, rodyklė pasimetė. Tai paaiškinama tuo, kad uolienoje yra magnetito.

„Galima tik įsivaizduoti senovės jūreivius, plaukiojančius pro Bermudus. Tai būtų labai atgrasu“ - pridūrė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(6)
(13)
(-7)

Komentarai ()