„Aš neprivalėjau užtikrinti Prigožino saugumo ir nebūsiu Putino advokatu.“ Lukašenka drėbė sensaciją  ()

„Negaliu pasakyti, kas tai padarė. Aš net savo vyresniojo brolio advokatu nebūsiu. Bet pažįstu Putiną.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-26 „Aš neprivalėjau užtikrinti Prigožino saugumo ir nebūsiu Putino advokatu.“ Lukašenka drėbė sensaciją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jevgenijus Prigožinas niekada neprašė Baltarusijos saugumo garantijų sau, todėl Baltarusija jam nieko negarantavo. Tai pareiškė apsišaukėlis Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, rašo „Belta“.

„Aš neprivalėjau užtikrinti Prigožino saugumo. Tai pirma. Antra, apie tai ir kalbos nebuvo“, - sakė Baltarusijos diktatorius.

Lukašenka taip pat tikina, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tariamai iš principo negali būti atsakingas už Prigožino mirtį, nes Rusijos diktatorius yra per „lėtas“.

„Negaliu pasakyti, kas tai padarė. Aš net savo vyresniojo brolio advokatu nebūsiu. Bet pažįstu Putiną. Jis yra apdairus, labai ramus ir net lėtas žmogus, priimantis sprendimus kitais, ne tokiais sudėtingais klausimais. Negaliu net įsivaizduoti, kad tai padarė Putinas, kad Putinas yra kaltas. Tai labai grubus, neprofesionalus darbas, jei jau apie tai prakalbome“, – pabrėžė Lukašenka.

Kalbant apie „Wagner“ likimą po Prigožino ir kitų grupuotės lyderių mirties, A. Lukašenka tikina, kad samdiniai liks Baltarusijoje.

„Wagner“ gyveno, „Wagner“ gyvena ir  „Wagner“ gyvens Baltarusijoje, kad ir kaip kam nors tai nepatiktų“, – sakė jis.

 

Anot Lukašenkos, kai kurios palapinės, kurios ardomos karinėje bazėje netoli Cel kaimo, tiesiog yra perteklinės. Baltarusijos diktatorius patikino, kad grupuotės „branduolis“ liko Baltarusijoje, tačiau dalis samdinių išvyko „atostogauti“ arba nusprendė „gyventi nuošalyje“.

„Bet telefonai, adresai, slaptažodžiai, pasirodymai šiame branduolyje yra žinomi. Po kelių dienų čia bus visi, iki 10 tūkst. žmonių. Dabar jų čia laikyti nereikia. Todėl jie niekur nebėga. Tiek, kiek mums ir šiam padaliniui reikės, jie gyvens ir dirbs su mumis“, – sakė A. Lukašenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(14)
(-12)

Komentarai ()