Pasaulyje nusidriekė tamsusis Rusijos tinklas  (3)

Rusija išleidžia beprotiškas pinigų sumas ne tik fronto linijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius taip pat dirba propagandos srityje JAV ir Europoje. Ten skleidžiamos prorusiškos ir antiukrainietiškos žinios, praneša „New York Times“.

Tai pabrėžia Vakarų žiniasklaidos apžvalgininkai, remdamiesi išslaptinta JAV žvalgybos analize. Jie pažymi, kad Rusija intensyvina pastangas skleisti palankias žinias JAV ir Europoje.

Tam Kremlius naudoja įtakos plovimo metodus. Jų padedama šalis agresorė slepia savo žvalgybos tarnybų pastangas puoselėti tiek prorusiškus, tiek antiukrainietiškus naratyvus.

Kaip paaiškėjo, Rusijos žvalgybos tarnybos, įskaitant Federalinę saugumo tarnybą, slapta naudojosi sąjungininkais. Jie priklausė nominaliai nepriklausomoms organizacijoms (kaip J. Prigožino trolių ferma). Ir su jų pagalba skleidė propagandą, pvz., dalyvavo remiant Donaldą Trumpą per 2016 m. rinkimus. Tuo metu visa kritika pasipylė Hillary Clinton naudai.

Paskelbta informacija rodo, kad Rusija daug dėmesio skiria jaunų lyderių tinklo kūrimui. Ilgalaikiam laikotarpiui. Jie, kaip tikisi Kremlius, palaikys arba skleis prorusiškas idėjas savo šalyse. Tai nesiskirs nuo šnipinėjimo agentūrų darbo sovietmečiu. Kai jos taip pat planavo sukurti ideologinių sąjungininkų ir informatorių tinklą visame pasaulyje.

 

Kremlius vykdo ištisas operacijas. Jomis siekiama sukurti amerikiečių ir europiečių paramą šaliai agresorei. Be to, jie nevengia imtis tiesmukų priemonių. Pavyzdžiui, netikrų liaudies protestų organizavimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(28)
(-13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: