[ŽT] Rusija pasiuntė elitinius dalinius. ISW skelbia karštus įvykius. Bus smūgiai  ()

„Vargu ar kiekviena rikiuotė veiks kaip darni brigada ar divizija.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenės veržimosi Zaporižios kryptimi fone Rusija perkėlė dalį įsibrovėlių iš esančių netoli Kreminos.

Remiantis Karo studijų instituto (ISW) dienraščiu, elito formacijos elementai - 76-osios gvardijos oro desanto puolimo divizijos daliniai, buvę netoli Kreminos Luhansko srityje, buvo perkelti į Robotynės rajoną. Įsibrovėliai taip pat atliko vadinamąjį šoninį 7-osios gvardijos kalnų šaulių divizijos dalinių perskirstymą iš Chersono srities į fronto liniją Zaporižios srityje.

Tokie manevrai leidžia manyti, kad Rusijos kariai gali panaudoti elitinius dalinius, kad sustiprintų svarbias Zaporižios sritis. Didelių operatyvinių rezervų nebuvimas privers Rusijos vadovybę atlikti tolesnius šoninius perskirstymus ir nuspręsti, kuriems fronto sektoriams teikti pirmenybę.

 

„Šių desantininkų junginių elementai tam tikruose fronto sektoriuose gali dalyvauti aktyviau nei kituose, ir vargu ar kiekviena rikiuotė veiks kaip darni brigada ar divizija“, – reziumavo ISW.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(2)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: