Didelė klaida. Ką padarė Zelenskis, nuvykęs į JAV. „Bidenas tiesiog įsiuto“  (1)

Zelenskis ilgai siekė susitikimo Baltuosiuose rūmuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių žurnalistas ir rašytojas Franklinas Feueris ruošiasi išleisti knygą „Paskutinis politikas: Joe Bidenas Baltuosiuose rūmuose ir kova už Amerikos ateitį“. Publicistas knygoje prisiminė epizodą, nutikusį dar prieš visapusišką invaziją į Rusiją – Vladimiro Zelenskio vizitą Baltuosiuose rūmuose.

„The Guardian“ gavo knygos kopiją ir ten minima, kad Joe Bidenas įsiuto, kai išgirdo agresyvius Ukrainos prezidento reikalavimus priimti Kyjivą į NATO.

Zelenskis ilgai siekė susitikimo Baltuosiuose rūmuose. Donaldas Trumpas jo atsisakė, nes jis nepanoro jam  padėti pilti purvą tuometinio JAV prezidento politiniams oponentams, tarp kurių buvo ir Bidenas. Feueris teigia, kad Zelenskis puoselėjo „seną pyktį dėl šio įvykio“.

Autorius taip pat pažymi, kad Ukrainos prezidentas Bideną laikė silpnu, ypač dėl jo 2021 metų pradžioje priimto sprendimo panaikinti sankcijas Rusijos bendrovei, kuri pastatė „Nord Stream 2“.

Bidenas sutiko susitikti su Zelenskiu, bet „neturėjo apie jį aukštos nuomonės“, rašė Feueris.

Oficialioje stenogramoje buvo deklaruojama abipusė pagarba ir bendri politiniai tikslai. Tačiau susitikimui prasidėjus, sakė Feueris, Zelenskis „atrodė, kad pamiršo Bideno abejones“ ir „beveik sąmoningai ignoravo Bideno moralinį kodeksą“.

Bidenas tikėjosi padėko už JAV paramą, rašo Feueris. Zelenskis „užpildė savo tezes ilgu reikalavimų sąrašu“. Pagrindinis iš jų: „jis turi įstoti į NATO“.

 

Bidenui tada buvo 78 metai. Zelenskiui – 43. Pasak Feuerio, vyresnysis prezidentas „bandė perteikti išmintį, kuri galėtų susilpninti jaunesniojo užsidegimą“. Visų pirma jis pažymėjo, kad tuo metu nebuvo pakankamai paramos Ukrainos įstojimui į NATO.

Rusija karo veiksmus Ukrainoje kurstė nuo 2014-ųjų ir, daugelio teigimu, ruošėsi plataus masto invazijai.

„Zelenskio nusivylimas aptemdė jo gebėjimą mąstyti. Prašydamas prisijungti prie NATO, jis pradėjo dėstyti, kad ši organizacija iš tikrųjų yra istorinis reliktas, kurio svarba mažėja. Jis pasakė Bidenui, kad Prancūzija ir Vokietija ketina palikti NATO. Tai buvo absurdas ir tai supykdė Bideną“, – rašo Feueris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(23)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: