Skelbia apie informacinio karo pradžią. Ką sumanė Kremlius (Foto)  ()

Visų pirma Kremlius skleis klaidinančias ir melagingas žinutes apie tariamas Ukrainos partnerių abejones dėl Ukrainos pergalės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino administracija patvirtino kito informacinio karo etapo Ukrainos ir pasaulio žiniasklaidos erdvėse pradžią, siekdama diskredituoti Ukrainą ir daryti įtaką jos partneriams pasaulyje. Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas.

„Kremlius patvirtino naujo informacinio karo etapo prieš Ukrainą temas“, – sakoma pranešime.

Rugpjūčio 25 d. įvyko susitikimas, kuriame dalyvavo pirmasis Putino administracijos vadovo pavaduotojas Sergejus Kirijenka, Kremliaus „technologai“ ir žiniasklaidos išteklių atstovai. Kremlius išskyrė 5 temas, į kurias artimiausiu metu susikoncetruos Rusijos dezinformacijos sistema.

Pirma tokia tema taps pasakojimai apie „masinę mobilizaciją“. Rusijos dezinformacija skleis tezę, kad tariamai visiems be išimties ukrainiečiams bus taikoma mobilizacija, nepaisant lyties, amžiaus, sveikatos būklės, o mobilizacija tariamai palies ir nepilnamečius.

Antra, Kremlius skleis melą apie tariamas Ukrainos partnerių abejones dėl pergalės galimybės. Kalbės apie išgalvotus „susitarimus“ apie „taiką mainais už teritorijas“ ir netikrus politinius susitarimus.

Trečia, kad tariamas „Ukrainos kontrpuolimas nėra sėkmingas“. Apie tariamą Ukrainos karių laidojimų vietų gausėjimą didžiųjų miestų kapinių pavyzdžiu; apie tariamą nepasisekimą fronte ir didelių nuostolių, vietinių gynėjų žūties temos kartojimą kiekviename Ukrainos regione; ir apie atsakingų už įsivaizduojamas „nesėkmes“ paieškas, siekiant diskredituoti Ukrainos karinius vadovus ir pareigūnus.

 

Ketvirta, kalbės apie „totalinę korupciją“, kad neva valstybė su korupcija nekovoja – „vagiamas biudžetas, nevykdomi pirkimai“ ir apie tariamą bausmių nebuvimą korumpuotiems pareigūnams.

Penkta, Kremlius skleis melą apie „gražų“ gyvenimą okupuotose teritorijose, o ypač apie neva didelius atlyginimus, mažas kainas, aprūpinimą viskuo, ko reikia; infrastruktūros „plėtrą“, sunaikintų būstų atstatymą ir kt.

 

„Kad nepasiduotume priešo propagandai, Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direktoratas primygtinai ragina laikytis informacijos higienos ir pasitikėti tik oficialiais informacijos šaltiniais“, - sakoma pranešime.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: