[ŽT] Rusai dega. Ukraina imasi monstriškų veiksmų  ()

Nuo birželio pradžios vykstantis Ukrainos puolimas tikriausiai vyksta lėčiau, nei visi norėjo. Tačiau dabar yra ženklų, kad reikalai gali paspartėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „The Economist“.

Baltųjų rūmų atstovas spaudai Johnas Kirby pareiškė, kad Ukraina nuo rugpjūčio 29 d. padarė žymią pažangą žengdama į antrąją Rusijos gynybos liniją. Autoriai nagrinėja gynybos pajėgų žengimo į priekį greitį, ir dabar pastebimi pokyčiai kovotojų žengimo į priekį būde. Ir tai „teikia vilties“, rašo žurnalistai.

Naujausios žinios iš Zaporižios srities pietų gali padėti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ant proveržio slenksčio: Rusijos gynyba už vadinamosios „Surovikino linijos“ silpnėja, o rezervai, į kuriuos Rusija bando atsiremti, tirpsta. Tokie įvykiai prasidėjo po Robotynės, nedidelės 500 žmonių gyvenvietės, kurią priešas pavertė tvirtove, išlaisvinimo. Rusijos ginkluotosios pajėgos sutelkė milžiniškas pajėgas į kaimą, todėl mūšis dėl jo truko beveik 3 mėnesius.

 

Nuo rugpjūčio pradžios Ukraina taip pat suintensyvino smūgius į Rusijos pozicijas. Tai nustatyta remiantis palydoviniais duomenimis, kurie rodo gaisrų skaičių laikinai okupuotose teritorijose. Žurnalistai stebi gaisrų intensyvumą Rusijos okupuotose teritorijose, kad apytiksliai suprastų gaisrų skaičių. Sistema atsižvelgia tik į tuos gaisrus, kurie susiję su karinėmis operacijomis. Pastaruoju metu jų skaičius gerokai išaugo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: