Netikėta žinia. „Bijo Prigožino likimo.“ Skelbiama, ką daro Kadyrovas  ()

Rusijos valdžiai nėra prasmės likviduoti Kadyrovą dėl dviejų priežasčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po netikėtos Jevgenijaus Prigožino žūties lėktuvo katastrofoje Tverės srityje Rusijos pareigūnai tapo atsargesni. Todėl Čečėnijos vadovas Ramazanas Kadyrovas nusprendė į Maskvą vykti traukiniu, o ne lėktuvu, kaip paprastai.

Politikos strategas Michailas Šeitelmanas „24 kanalui“ sakė, kad R. Kadyrovas tikriausiai jaučia tam tikrą riziką, todėl nusprendė elgtis atsargiau, kad nepasikartotų Jevgenijaus Prigožino likimas.

Po Prigožino mirties Vakarų spauda ir ekspertai R. Kadyrovą pavadino kitu žmogumi, kurį gali ištikti „Wagner“ įkūrėjo likimas.

Tačiau dabar Rusijos valdžiai nėra prasmės likviduoti Kadyrovą dėl dviejų priežasčių: jis nekelia grėsmės Kremliui; gali kilti didelė rizika, susijusi su jo mirtimi.

Po Prigožino mirties liko „Wagner“, kurioje yra 10 000 samdinių. Rusijos valdžia kažkaip susitvarkys su „vagneriečiais“ ir jie nesugebės surengti maišto be sunkiosios ginkluotės.Be to, jie yra išsklaidyti.

Čečėnija gali sprogti

 

„Kadyrovas vadovauja daug gyventojų turinčiai respublikai, kuri turi savo ginkluotąsias pajėgas. O Čečėnijos vadovo mirties atveju neaišku, kas ateis į valdžią ir ar išliks Kremliaus kontrolė regione. Štai kodėl, kartu su karu Ukrainoje, Rusijos valdžiai nėra naudingas galimas pilietinis karas Čečėnijoje“, – pabrėžė Michailas Šeitelmanas.

Kadyrovo valdžia ir valdymas, kaip mano politikos strategas, gali baigtis tuo metu, kai baigsis Vladimiro Putino viešpatavimas. Juk jie tarpusavyje susiję ir turi bendrą likimą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(7)
(33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: