„Tai didžiulė grėsmė.“ Į NATO smogė Rusijos „Šahed“ (Foto)  (1)

Rumunijos teritorijoje nukrito Rusijos pajėgų naktį paleisti bepiločiai orlaiviai, skirti smogti Odesos regionui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Olegas Nikolenko pabrėžė, kad tai „dar vienas Rusijos Federacijos keliamos grėsmės kitoms šalims patvirtinimas“.

Naktį per masinį Rusijos ginkluotųjų pajėgų puolimą Rumunijos teritorijoje nukrito ir sprogo dronai „Shahed“. Apie tai rugsėjo 4 d. socialiniuose tinkluose pranešė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Olegas Nikolenko.

Remdamasis Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, jis pažymėjo, kad Rumunijoje nukrito ir detonavo Irane pagaminti dronai „Shahed“. Rusijos kariai atakavo uosto teritoriją Izmailo mieste Odesos srityje.

„Tai dar vienas patvirtinimas, kad Rusijos raketinis teroras kelia didžiulę grėsmę ne tik Ukrainos, bet ir kaimyninių šalių, įskaitant NATO, saugumui“, – sakė Nikolenka.

 

Atstovas rašė, kad Užsienio reikalų ministerija ragina partnerius paspartinti papildomų modernių priešraketinės ir priešlėktuvinės gynybos sistemų pristatymą į Ukrainą, taip pat kovinės aviacijos aprūpinimą gynėjams. Jis įsitikinęs, kad ši ginkluotė sustiprins ne tik Ukrainos, bet ir kaimyninių šalių infrastruktūros apsaugą.

„Reuters“ pranešė, kad Rumunijos gynybos ministerija atmetė pranešimus, jog Rusijos bepiločiai orlaiviai sprogo Rumunijos teritorijoje per naktinę ataką prieš Ukrainos uosto infrastruktūrą Dunojaus upėje, sakė ministerijos atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(8)
(10)

Komentarai (1)