Geriau nei padangos. Rusai skelbia naujausią Su-34 apsaugą nuo dronų (Foto)  ()

Rusijos armija ieško patikimesnių ir sistemingesnių sprendimų, kaip apsaugoti savo orlaivius nuo Ukrainos atakų prieš oro bazes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujose internete paskelbtose nuotraukose matyti, kad rusai kuria naujus technologinius sprendimus, siekdami apsaugoti savo taktinę aviaciją nuo Ukrainos bepiločių orlaivių. Šiuo atveju tai improvizuotas lengvas angaras iš metalinio karkaso, aptraukto tinkline viela.

Galbūt tikimasi, kad priešiški bepiločiai orlaiviai „įklimps“ į laidus taip pat, kaip ukrainiečiai gaudo rusiškus bepiločius orlaivius „Lancet“, atakuojančius artilerijos pozicijas. O gal ši konstrukcija atgrasys nuo skeveldrų, krintančių ant orlaivio sprogus dronui kamikadzei.

Čia yra įdomi detalė: rusai paėmė iš eksploatacijos nurašytą Su-27 savo naujo išradimo demonstravimui. Tai gali reikšti, kad šis orlaivio apsaugos metodas vis dar kuriamas ir vėliau gali pasikeisti.

„Defense Express“ pastebi, kad tokia apsauga išties yra efektyvesnis pasirinkimas nei uždengti lėktuvus automobilių padangomis, siekiant paslėpti karščio ženklus ir padaryti juos „nematomus“ dronų šilumos davikliams. Anksčiau šis netradicinis apsaugos būdas buvo matomas strateginiuose lėktuvuose ir net taktiniuose bombonešiuose Su-34.

 

Tačiau iš tikrųjų padangos negali paslėpti nei taktinės, nei strateginės aviacijos nuo žvalgybos metodų, Vakarų raketų nukreipimo sistemų ar atakuojančių bepiločių orlaivių sprogimų, o tik padidina laiką, reikalingą orlaiviams paruošti skrydžiui.

Pažymėtina, kad šių metų rugpjūčio pradžioje Rusijos žiniasklaida jau atskleidė, kad panašios slėptuvės buvo pastatytos Baltimoro oro bazėje Voroneže stovintiems lėktuvams Su-34. Nors buvo pastatyti keturi improvizuoti „angarai“ ir nebuvo nei tinklo, nei stogo, kurį būtų galima uždengti nuo skeveldrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(5)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()