Atsirado nauja keleivių kategorija. „Keleiviai – savižudžiai.“ Skelbiamas šiurpus pranešimas  ()

Prasidėjus karinei agresijai prieš Ukrainą Rusijai buvo pritaikyta nemažai sankcijų dėl civilinės aviacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aviacijos ekspertas Kirilas Novikovas pasakojo, kas laukia civilinės aviacijos Rusijoje. Interviu „Nastojaščeje vremia“ jis prisiminė, kad prasidėjus karinei agresijai prieš Ukrainą Rusijai buvo pritaikyta nemažai sankcijų dėl civilinės aviacijos.

„Todėl šiandien jie ne gali kokybiškai aptarnauti ne tik šiuos orlaivius, bet ir daugelį kitų užsienyje pagamintų orlaivių. Jie priversti naudoti senas atsarginių dalių atsargas ir donorus – kitus orlaivius. Užsienio kompanijos jau seniai prisijungė prie šių sankcijų. Atitinkamai, šių orlaivių įprastinė priežiūra nevykdoma. Lėktuvai eksploatuojami su didele rizika“, – sakė jis.

Novikovas pareiškė, kad Rusijos Federacijoje jau daugiau nei dvejus metus keleiviniai lėktuvai kyla su senomis atsarginėmis dalimis arba prastos techninės būklės.

„Papasakosiu daugiau – aktyvus sankcijų darbas prasidėjo po to, kai buvo uždrausta Rusijos lėktuvams skraidyti į Ukrainą, kai šios sankcijos buvo pradėtos taikyti pirmiausia Europoje ir Vakarų pasaulyje, kai Rusijos ir Baltarusijos lėktuvai nebebuvo įleidžiami į Europos šalis. Antrasis sankcijų blokas – draudimas aptarnauti šiuos lėktuvus. Jie labai rizikuoja. Keleiviai Rusijoje šiandien „keleiviai – savižudžiai“, – sakė ekspertas.

 

Jis pataria keleiviams Rusijos Federacijoje nesėsti į lėktuvus.

„Žinote, esu tikras, kad vienas iš karo rezultatų Rusijai artimiausiu metu bus toks, kad keleiviniai orlaiviai Rusijoje kris“, - pridūrė Novikovas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(2)
(40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: