„Sankcijos suveikė!“ Putinas nori derybų  (8)

Kremlius nebepasitiki savimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskutiniai Vladimiro Putino pareiškimai per Rytų ekonomikos forumą rodo jo nepasitikėjimą savimi ir norą sėsti prie derybų stalo su Ukraina. Tam tikriausiai įtakos turėjo ir Vakarų sankcijos.

Tokią nuomonę „24 kanalui“ išsakė Rusijos opozicijos žurnalistas, žurnalo „The Insider“ redaktorius Timūras Olevskis. Jis pažymėjo, kad diktatoriaus noras derėtis matyti iš visko, ką jis sako.

Būtent dabar sankcijų spaudimas Rusijai pagaliau pradėjo veikti. Vakarų suvaržymai kenkia šaliai agresorei, o kartu ir V. Putino režimui, kuris bet kurią akimirką gali subyrėti ir žlugti.

Apie režimo silpnumą galima kalbėti sprendžiant iš šiandien spaudoje pasirodančių naujienų apie Rusijos ekonominę padėtį.

„Skaitome pranešimus, kad žmonėms trūksta jėgų, pinigų, tikėjimo karu, net tos „grabo“ išmokos, kurios buvo skiriamos, nebekelia tokio entuziazmo“, - pabrėžė Olevskis.

Rusijoje yra infliacija, krito dolerio ir euro kursas, išnyko prekės iš kitų šalių, kurias žmonės anksčiau naudojo. Tai ypač pastebi tie, kurie nekariauja. Be to, dėl staiga atsiradusių pinigų tiems, kurie jų niekada neturėjo, pakilo visko kainos. Gyventi Rusijoje darosi brangu, žmonės negali to pakęsti, ir ši įtampa jaučiama Kremliuje.

 

„Įtampa buvo juntama net per šiuos rinkimus, kai valdžia leido sau nesipiktinti „opozicijos deputatais“ ir net nebandė jų perlaužti per kelius. Štai ką Kremlius leidžia daryti gyventojams, kai jie bijo ir nėra tikri dėl savęs“, - apibendrino Timūras Olevskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(9)
(103)

Komentarai (8)