„Putinas pradeda pasirengimą karui prieš NATO.“ Kas nutiko Lenkijoje ir Rumunijoje  ()

Aljanso baimę kelianti politika gali pastūmėti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną įsiveržti į NATO šalį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsienio politikos studijų instituto direktorius, į atsargą išėjęs 1-ojo rango kapitonas Grigorijus Perepelica komentare sakė „Focus“.

Pasak jo, visi incidentai, kai Lenkijoje ir Rumunijoje nukrito raketos ir dronai, gali būti ženklas, kad Kremlius netolimoje ateityje ruošiasi puolimui.

„Tai, ką matome Lenkijoje ir Rumunijoje, yra realus pasirengimas kovai. Karas prasideda nuo mūšio lauko žvalgybos, o tai dabar ir vyksta. Be to, toks netikrumas ir vangumas dar labiau diskredituoja Aljansą, rodydamas, kad jis tik „muilo burbulas.“ Rusijos propaganda tai daro jau dabar“, - sakė ekspertas „Focus“.

Pasak G. Perepelicos, V. Putinas neatsisakė minties įsiveržti į Europą ir per NATO provokacijas vykdo Aljanso reakcijos ir gynybos sistemų žvalgybą.

„Man atrodo, kad neilgai trukus bus surengtas raketinis smūgis vienai iš šalių. Tada pamatysime, kaip greitai Briuselis reaguos į situaciją ir prieis iki 5 straipsnio. Neturėtume pamiršti, kad sprendimai turėtų būti priimami bendru sutarimu, o Vengrijos pozicija jau dabar yra aiški. Premjeras V. Orbanas jau pareiškė, kad neįsileis NATO karių ir technikos per savo teritoriją“, - sakė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(45)
(-30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: