„Ši tema kelia nerimą tarp rusų. Jokių pranešimų.“ Kremlius paskelbė svarbų draudimą žiniasklaidai  ()

Putino administracija įsakė Rusijos žiniasklaidai neskelbti informacijos apie naują mobilizacijos bangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidento Vladimiro Putino administracija įsakė vyriausybę palaikančiai žiniasklaidai kuo mažiau nušviesti gandus apie antrąją mobilizacijos bangą.

Informacija apie tai ir suklastotas Gynybos ministerijos įsakymas dėl šaukimo į frontą rugsėjo pradžioje buvo aktyviai skleidžiami socialiniuose tinkluose.

Kaip „Meduzai“ sakė du žiniasklaidos darbuotojai, propagandistų buvo paprašyta neskelbti net oficialių paneigimų apie tokius gandus. Visgi, tokios naujienos sulaukia daugybės peržiūrų.

„Kaip Rusijoje viskas būna? Jei valdžia ką nors paneigia, tai tikrai įvyks“, – aiškino šaltinis.

Prašymas taip pat susijęs su Valstybės Dūmos gynybos komiteto vadovo Andrejaus Kartapolovo pareiškimais. Jis išgarsėjo pernai rugsėjį, kai neigė pasirengimą mobilizacijai prieš pat jai prasidedant.

Pastebima, kad Kremlius propagandistams siūlė sutelkti dėmesį į publikacijas apie sutartinių karių verbavimą, kuris neva vyksta labai sėkmingai. Pasak leidinio pašnekovų, kai kurios žiniasklaidos priemonės gali nepaisyti prezidento administracijos rekomendacijos ir toliau skelbti ką nori, jei jų vadovybė turi „gerus asmeninius santykius“ su Kremliaus kuratoriais.

Kartu nurodoma, kad pats mobilizacijos paminėjimas „labai jaudina visuomenę“ Rusijos Federacijoje. Kitąmet vyksiančių prezidento rinkimų išvakarėse Kremliui tokio „nerimo“ nereikia.

 

„Tai veikia žmonių nuotaikas, o tai gali išsivystyti į protesto nuotaikas. Tokie žmonės balsuos prieš Putiną arba neis balsuoti“, – sakė šaltinis.

Rusijos teisininkas ir žmogaus teisių aktyvistas Nikolajus Polozovas teigė, kad Kremlius dėl katastrofiškų nuostolių fronte nori sutelkti šimtus tūkstančių rusų karui, kurį valstybė agresorė pradėjo prieš Ukrainą.

Rusijos opozicijos žurnalistas, buvęs Valstybės Dūmos deputatas Igoris Jakovenko įsitikinęs, kad per naują mobilizacijos bangą Rusijos valdžia nepajėgs iškviesti į karą 700 tūkst. žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()