Rusai tiesiog įsiutę. Garsi trenerė „prakeikė“ Lietuvą. Kas vyksta  (3)

Margarita Drobiazko neteko Lietuvos pilietybės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-17 Rusai tiesiog įsiutę. Garsi trenerė „prakeikė“ Lietuvą. Kas vyksta  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvusi Lietuvos dailiojo čiuožimo atstovė Margarita Drobiazko neteko Lietuvos pilietybės.

Margarita Drobiazko gimė Rusijos sostinėje, tačiau po SSRS žlugimo nusprendė tęsti savo pasirodymus su Lietuvos vėliava. Ji  sukūrė sėkmingą sportinę karjerą, kuri baigėsi po 2005/2006 m. sezono.

Baigusi profesinę karjerą Drobiazko sutelkė dėmesį į dalyvavimą ledo šou. Margarita nusprendė užsidirbti ne tik Lietuvoje, bet ir Rusijoje, kur dalyvavo Iljos Averbucho šou.

Rugpjūčio 10 dieną Lietuvoje buvo pasirašytas dekretas, kuris reiškė, kad Drobiazko ir Vanagas yra išbraukiami iš apdovanotųjų Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino 5-ojo laipsnio ordinu sąrašo, pažeminus apdovanotojo vardą.

Toks sprendimas priimtas po to, kai abu sutiko dalyvauti Tatjanos Navkos, kuri yra Dmitrijaus Peskovo žmona, ledo šou Sočyje, tuo metu, kai Ukrainos karo verpetuose liejasi nekaltų žmonių kraujas.

Dabar Drobiazko buvo rimtai nubausta už sėdėjimą ant dviejų kėdžių. Lietuva iš jos atėmė pilietybę.

Garsi Rusijos dailiojo čiuožimo trenerė Tatjana Tarasova stojo ginti „įžeistą“ Drobiazko. Rusė patikino, kad tokie Europos šalies valdžios sprendimai „atbaidys kitus nuo persikėlimo gyventi į Lietuvą“.

 

Tarasova kreipėsi į lietuvius su prakeiksmu, pareikšdama, kad Drobiazko, iš kurios atimta pilietybė, „reikalinga visam pasauliui“.

„Jiems turėtų būti gėda dėl to, ką padarė. Kas norėtų gyventi šalyje, kurioje iš žmogaus gali būti atimta šitaip pilietybė? Niekas, tegul jie būna prakeikti. Margarita visam pasauliui  reikalinga, ji gali dirbti visame pasaulyje. Ji yra profesionali specialistė, visas pasaulis ją žino. Ir vargu ar kas atsimins, iš kokios šalies ji buvo“, – sakė rusų trenerė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(51)
(-16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: