Dronų nuolaužos NATO teritorijoje. Kodėl tai ne įsiveržimas  ()

Rusų paleistų ginklų nuolaužos ne kartą krito į NATO teritoriją. Kodėl tai nelaikoma invazija ar tų šalių puolimu?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užfiksuoti net trys tokie įvykiai, teigia buvęs NATO atstovas spaudai Jamie Shea. Pasak jo, NATO svarbu, kad Rumunijos vyriausybė vadovautų incidento tyrimui ir vertinimui, ir, jų nuomone, visi incidentai buvo netyčiniai.

Tai buvo ne raketos, o bepiločių orlaivių fragmentai. Dalis jų buvo numušti Ukrainos oro gynybos virš Juodosios jūros ir Dunojaus. Tai iš tikrųjų yra tik dronų fragmentai ir nėra visavertė sistema su sprogmenimis“, – aiškino Shea.

Jis pridūrė, kad Bukareštas šiuo metu mano, kad tai nėra tikslinė agresija prieš Rumuniją. „Rusai tyčia nepuolė Rumunijos - tai būtų buvę labai kvaila ir rizikinga. Tačiau tai rodo neapgalvotą Rusijos elgesį, puolant objektus, esančius visai arti sienos“, – pažymėjo Shea.

Jis teigia, kad jei yra grėsmė, tai ji kyla dėl Rusijos noro smūgiuoti šalia NATO šalių teritorijos.

 

Panašių dalykų matėme ir kitose vietose, pavyzdžiui, kai rusai apšaudė Lvivo sritį vos už kelių kilometrų nuo sienos su Lenkija. Tačiau kiek NATO yra pasiryžusi nustatyti, kad tai buvo tyčinis agresijos aktas, ar buvo aiškus ketinimas smogti Rumunijai? Kol kas įrodymai rodo, kad taip nėra“, – reziumavo Shea.

(3)
(6)
(-3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: