[ŽT] Skelbiama apie smūgį Starlink. Dingo internetas  ()

Horlivkos gynėjas Jevhenas Ievlevas pasidalijo logikai prieštaraujančia informacija apie okupantų veiksmus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei priešui bet kokia kaina reikia išlaikyti pozicijas prie Horlivkos, jis nebūtinai turi sąmoningai nukreipti ugnį į save, sakė Jevhenas Ievlevas. Tuo pat metu rusai būtent tai ir daro, imdamiesi nenuspėjamų ir kariniu požiūriu nepaaiškinamų veiksmų. Kartu ukrainiečių kariškis sakė, kad priešas bando trukdyti „Starlink“ darbui, kad Ukrainos gynybos pajėgos liktų be palydovinio interneto ir be ryšio.

„Per pastarąją savaitę priešas gavo šiek tiek amunicijos, nes padidėjo minosvaidžių apšaudymo tankumas. Kaip tik vakar buvo kelios provokacijos pradėti šaulių kautynes, bet tai nebuvo puolimas. Jie kvietė mūsų ugnį į save, tik neaišku kodėl, juolab kad mūsų vaikinai padoriai atsakė. Iš perklausų žinome apie jų nuostolius, o mes, ačiū Dievui, visi sveiki“, - išsakė operatyvinę informaciją apie savo fronto stebėjimą Jevhenas Ievlevas.

Ukrainos pajėgų kovotojas taip pat atskleidė rusų gudrybes, kurių jie griebėsi siekdami sugadinti Horlivkos gynėjų ryšį: „Vakar priešas, ko gero, kažkur trečią kartą per mano budėjimo laikotarpį įjungė kažkokius nesuprantamus dalykus, kurie išmuša iš vėžių mūsų ryšį būtent „Starlink“. Tai palydovinis internetas, bet jie numuša GPS signalą, ir jis negali išsiaiškinti, kur yra. Žinoma, mes turime ir karinį ryšį, bet kai jie atjungia mūsų internetą, mums tai ne į naudą."

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(49)
(14)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: