„Siunčia rusų belaisvius į užminuotus laukus.“ Skelbiamas šiurpus video (Foto, Video)  ()

Propagandos šaltiniai platina vaizdo įrašą, kuriame Ukrainos kariuomenė neva siunčia rusų belaisvius į užminuotus laukus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje skelbiama netikėta žinia, ką daro Ukraina su rusų belaisviais. Propagandos šaltiniai platina vaizdo įrašą, kuriame Ukrainos kariuomenė neva siunčia rusų belaisvius į užminuotus laukus.

Kaip rašo Censor.NET, tai pranešė Kovos su dezinformacija centras.

Kovos su dezinformacija centras išanalizavo suklastotą vaizdo įrašą. Centro teigimu, vaizdo įraše yra šie dezinformaciniai požymiai: nežinoma vieta, nesimato veidų, tyčinis šaudymo momento slėpimas.

Vaizdo įraše „kariškiai“ avi juodus batus, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos – kitos spalvos batus. O ant kariškių kojų pastebima žalia juosta, nors ant Ukrainos karių kojų juostos neklijuojamos.

„Visi šie ženklai rodo, kad tai dar viena Rusijos propagandos klastotė, kuria siekiama demonizuoti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir apkaltinti Ukrainos kariuomenę Ženevos konvencijos nesilaikymu. Ukraina, skirtingai nei Rusija, laikosi Ženevos konvencijos dėl karo belaisvių ir veikia tarptautinės teisės rėmuose, kaip ne kartą liudijo tarptautinės misijos ir organizacijos“, – pažymi Kovos su dezinformacija centras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(2)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: