Paslaptinga avarija. Pilotas katapultavosi, o naikintuvas F-35 nuskrido sau  (0)

Pasak JAV gynybos departamento, lėktuvas buvo perjungtas į autopiloto režimą, kol pilotas buvo katapultuotas. Todėl nežinoma, kur jis skrenda, kiek turi degalų ir kas lėmė piloto „išmetimą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Karolinoje įvyko „keista“ avarija. F-35 naikintuvo pilotas katapultavosi, tačiau lėktuvas toliau skrido nežinoma kryptimi. Apie tai praneša „The War Zone“.

Stealth naikintuvo pilotas sėkmingai nusileido netoli Čarlstono jungtinės bazės. Jo būklė stabili. Tačiau F-35B vis dar nerastas. Yra žinoma, kad lėktuvas priklauso jūrų pėstininkų korpusui. Jis vykdė reguliarų skrydį kartu su kitu F-35B. Antrasis lėktuvas sėkmingai nusileido. Kol kas nežinoma, kas sukėlė piloto katapultos suveikimą.

Pasak Federalinės aviacijos administracijos, lėktuvo paieška vykdoma Moultrie ežero ir Mariono rajone. Tačiau keisčiausia yra tai, kad, pasak Pentagono, F-35B buvo perjungtas į autopilotą prieš pilotui katapultuojantis. Tai yra, lėktuvas tęsia kelionę „zombių būsenoje“.

Priklausomai nuo degalų lygio, naikintuvas gali nukeliauti šimtus kilometrų prieš suduždamas ar nusileisdamas. Publikacijoje teigiama, kad neretai lėktuvas autopilotu nusileidžia pats. Taip buvo 1970 m. su F-106. Po piloto katapultavimosi naikintuvas pats nusileido ant pilvo beveik nepažeistas.

 

Tai, kad F-35 dingo be jokių pranešimų apie avariją, rodo galimybę, kad jis sudužo retai apgyvendintoje vietovėje. Jei jam būtų pritrūkę degalų, didelio gaisro tikriausiai nebūtų buvę. Be to, jei naikintuvas turi problemų su aviacijos elektronika, tai bus sunku susekti. Be to, prieš mokomuosius skrydžius ant lėktuvo uždedamas radaro atšvaitas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(4)
(14)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: