„To dar niekada nebuvo.“ Kaip „Tu-95“ puola Ukrainą  ()

Oro pajėgos mano, kad lėktuvai galėtų būti aprūpinti daugybe raketų, tačiau jos nukrenta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai naudoja daug „Tu-95“ lėktuvų, kad paleistų nedidelį skaičių raketų, tai susiję su įgulų paruošimu ir mokymu. Tai telemaratono metu sakė Ukrainos karinių oro pajėgų vadovybės pranešėjas Jurijus Ignatas.

Atstovas paaiškino, kodėl dabar rusų okupantai kiekvienai raketai paleisti naudoja atskirą „Tu-95MS.“

„Tu-95“ gali nešti 8 raketas, bet to niekada nebuvo,“ – sakė J. Ignatas.

Jis mano, kad galbūt praeitą naktį lėktuvai buvo aprūpinti daugybe raketų, tačiau jos nukrito kažkur Kaspijos regione.

„Taip atsitinka. Tokių atvejų buvo užfiksuota. Net Volgodonsko srityje, kai raketa atsiskiria nuo lėktuvo, kažkas nesuveikia ir galiausiai ji gali nukristi. Todėl priešas pasirenka paleidimo vietas ir zonas, kuriose nėra gyvenamųjų pastatų, kad nebūtų įrodymų, jog taip gali nutikti“, – pridūrė J. Ignatas.

„Tačiau tai išimtis. Klausimas kitas. Priešas kelia daug lėktuvų. Jie praktikuojasi smogti po vieną raketą – tai savotiškas kovinis mokymas, kurį priešas naudoja treniruodamas įgulas,“ – sakė J. Ignatas.

 

Rugsėjo 17-osios naktį rusų okupantai iš Engelso srities iš 9 strateginių lėktuvų „Tu-95MS“ paleido 10 iš oro paleidžiamų X-101/X-555/X-55 tipo raketų.

Ukrainos gynybos pajėgoms pavyko numušti 6 raketas. Rusijos smūgis apgadino žemės ūkio paskirties žemę ir klėtis Odesos srities Berezovskio rajone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(21)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: