Rusai net nesureagavo. „Neptūnas“ smogė į karinį monstrą. „64 S-300F raketos, 4 „Osa-MA“ ir 6 šešiavamzdžiai 30 mm kalibro AK-630 pabūklai“  ()

Ar Rusijos Federacija gali numušti „Neptūno“ raketas? Analitikai pažvelgė į turimus pavyzdžius ir padarė išvadą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remdamiesi dviem konkrečiais pavyzdžiais, analitikai vertino, ar Rusijos armija turi priešlėktuvinių sistemų, galinčių numušti Ukrainos priešlaivines raketas „Neptūnas“.

Anot „Defense Express“, per atakas prieš du Rusijos laivus („Moskvą“ ir „Admirolą Eseną“), siekdami atremti „Neptūną“, okupantai naudojo elektroninio karo sistemą (EW), o ne savo laivo oro gynybos sistemas.

„Neptūnas“ smogė į karinį monstrą, o rusai net nesureagavo.

„Kreiseris „Moskva“ turėjo 64 S-300F raketas, 4 oro gynybos sistemas „Osa-MA“ ir 6 šešiavamzdžius 30 mm kalibro AK-630 pabūklus. Tačiau nė viena iš šių oro gynybos sistemų net nebuvo pastatyta į kovinę poziciją“, – pažymėjo analitikai.

Kalbant apie fregatą „Admirolas Esenas“, ekspertų teigimu, joje yra du šešiavamzdžiai AK-360 pabūklai. Laive įrengta oro gynybos sistema „Shtil-1“. Priešlėktuvinių raketų sistema gali veiksmingai atremti didžiulius priešo oro ir raketų išpuolius, taip pat smogti kariniams taikiniams vandenyje ir sausumoje.

„Bet čia taip pat kažkas „negerai“ su oro gynybos sistemomis... jei, siekdamas atremti mūsų „Neptūną“, priešas buvo priverstas panaudoti ne priešlėktuvines raketas, o elektroninio karo priemones“, – rašo analitikai.

 

Analitikai padarė išvadą, kad Rusijos laivų oro gynybos sistemos nepajėgė numušti Ukrainos „Neptūno“.

„Tačiau, kita vertus, turėtume atsižvelgti ir į tai, kad turėjome prieigą išanalizuoti tik du priešlaivinių raketų panaudojimo atvejus, ir to nepakanka, kad būtų galima padaryti išsamias išvadas“, – pažymėjo analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(6)
(100)

Komentarai ()