Melitopolis virto „alternatyvios realybės“ miestu (Video)  ()

Rusai į okupuotą Melitopolį atveža daugybę vadinamųjų „turistų“. Mat vietiniai gyventojai masiškai išvyksta ir nesutinka bendradarbiauti su priešu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ sakė Melitopolio meras Ivanas Fiodorovas, pažymėjęs, kad okupuotoje Zaporožės srities teritorijoje surengę pseudorinkimus rusai sustiprina terorą prieš civilius.

Šiuo metu „turistai“ atlieka netikrų teisėsaugos ir teismų struktūrų darbą. Pavyzdžiui, šiomis dienomis Rusijos okupantai ketina pradėti teismų darbą Zaporožėje.Teisėjai importuojami iš RF.

„Dabar Melitopolyje yra daugiau priešų nei vietinių,“ – pastebėjo I. Fiodorovas.

Rusai atveža dirbti net tadžikų statybininkus į okupuotas teritorijas, pradedant nuo apkasų kasimo ir  remonto.

Rusų įsibrovėliai gyvena paralelinėje realybėje. Surengę netikrus rinkimus, jie bando padidinti terorą ukrainiečių, nesutinkančių bendradarbiauti su priešu, atžvilgiu. Po fiktyvių rinkimų okupantai pradėjo vykdyti patikrinimus daugelyje įmonių, o atsisakiusieji rusiškų pasų buvo paimti į nelaisvę, tardyti ir priversti pasiimti šalies agresorės pasą.

„Energodare žmonės masiškai stabdomi kontrolės punktuose, tikrinami jų telefonai. Jei žinučių programėlė yra susieta su ukrainietišku numeriu, jie verčia nedelsiant atsijungti nuo šių paskyrų ir prisijungti iš rusiškos,“ – sakė Melitopolio meras.

 

Rusai jau subūrė nelegalias miestų tarybas. Dabar aiškiai žinomi kolaborantų vardai ir veidai. Jų atžvilgiu bus iškeltos baudžiamosios bylos.

„Rusija nesuteikia išdavikams didelių galių. Rusijos FSB ir toliau viską kontroliuoja. Kas toje ar kitoje vietovėje yra FSB frontas? Kai kuriais mėnesiais tai buvo kolaborantų ir išdavikų atstovai. Tačiau civilinio gyvenimo organizavimo kontrolė yra FSB 5-osios valdybos atsakomybė,“ – pridūrė I. Fiodorovas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(16)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()