Pirmą kartą iš Albanijos! Skelbiama, kokius monstrus gavo Ukraina  ()

Albanija Ukrainai perdavė dosnią karinę paramą - šias mašinas ukrainiečiai jau spėjo pamilti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rugsėjo 21 d. pranešė „Defense Express“ stebėtojai, į Ukrainą iš Albanijos atvyko 22 minoms atsparūs šarvuočiai „MaxxPro“ – tai daugiau nei pusė visų Albanijos kariuomenėje tarnaujančių tokių mašinų (Albanija jų turėjo 40).

„MaxxPro“ šarvuočius Albanijos pajėgos naudojo Afganistane. Vėliau šios mašinos JAV dėka pasiekė Albaniją ir buvo aktyviai naudojamos mokymuose, pratybose. Albanijoje „MaxxPro“ tarnauja nuo 2017 metų.

„International M1224 MaxxPro“ šarvuočiai jau gerai žinomi Ukrainos gynybos pajėgoms – šiandien šimtai tokių mašinų tarnauja mūsų kariuomenėje ir yra aktyviai naudojamos fronto linijose“, – rašo stebėtojai.

Teigiama, kad Ukrainos gynėjai labai vertina taktines ir technines „MaxxPro“ charakteristikas, pabrėžia jų patikimumą, greičio savybes ir valdymo paprastumą. Ukrainos kovotojas „Askal“ teigia, kad „MaxxPro“ tvirtumas, viduje esančių žmonių apsauga Ukrainoje yra labai vertinamos savybės.

„Mano „MaxxPro“ turi daug randų nuo priešo sviedinių, tačiau niekada nesugedo. Mašina dažnai atlieka kovines užduotis ir galiu būti tikras, kad ji atlaikys apšaudymą ir nuveš visą įgulą iki numatyto taško. Buvo momentų, kai keli minosvaidžio sviediniai mus pasiekė. Minos krito prie pat mašinos, o mes judėjome toliau“, – pasakojo „Askal“.

 

Anot jo, „MaxxPro“ turi geresnius šarvus nei BMP ir BMD. Kartą vienas „MaxxPro“ išgyveno ir tiesioginį tanko smūgį. Antrasis smūgis sunaikino tą „MaxxPro“, bet jo šarvai vis tiek išgelbėjo karių gyvybes, nes per tą laiką jiems pavyko evakuotis.

(42)
(0)
(42)

Komentarai ()