Šokiruojanti Serbijos prezidento kalba apie karą. Tokio palyginimo dar nebuvo (Video)  (1)

Pasak Serbijos prezidento, prasidėjus konfliktui Jugoslavijoje Vakarai pareiškė, kad reikia užkirsti kelią humanitarinei katastrofai. Po daugelio metų Putinas pasakė tą patį, teisindamas karą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius kalbėjo apie šiuo metu daugelyje šalių taikomus dvigubus standartus. Visų pirma jis palietė Rusijos Federacijos karo prieš Ukrainą temą. Tai jis pareiškė per savo kalbą JT Generalinėje Asamblėjoje Niujorke rugsėjo 21 d.

Jo nuomone, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savo puolimui prieš Ukrainą rėmėsi tais pačiais pagrindimais, kaip ir NATO šalys karinės operacijos prieš Jugoslaviją metu.

„Pirmą kartą, precedento pasaulio istorijoje, 19 galingiausių šalių nusprendė, nedalyvaujant JT Saugumo Tarybai, kartoju, be jokio JT Saugumo Tarybos sprendimo žiauriai užpulti ir nubausti suverenią šalį Europos žemėje*, kaip jie sakė, siekdami užkirsti kelią humanitarinei katastrofai. Jie garsiai nesijuokė, kai Rusijos prezidentas tais pačiais žodžiais pateisino savo puolimą prieš Ukrainą. Jie pamiršo, kad patys vartojo tą patį pasakojimą, tuos pačius žodžius ir tuos pačius paaiškinimus“, – sakė Aleksandras Vučičius.

*Jugoslavijos NATO bombardavimas 1999 m. Kosovo karo metu.

Tuo pačiu metu, pasak prezidento, Serbija ir toliau rems Ukrainos teritorinį vientisumą, nes nesiruošia keisti savo politikos ir išduoti savo principų.

Visa tai nepaisant šimtmečius trukusios draugystės su Rusija, tęsė Aleksandras Vučičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(16)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)