[ŽT] Navigacijos gedimas. Rusijoje įvyko nauja avarija su kariniu orlaiviu Il-76  ()

Rugsėjo 21 d. išvakarėse Rusijoje įvyko dar viena karinio orlaivio avarija. Karinis krovininis lėktuvas IL-76 pakilo iš Kolcovo oro uosto Rostove prie Dono, tačiau pakilus paaiškėjo, kad sugedo viena iš jo navigacijos sistemų, ir orlaivio vadas apie tai pranešė dispečeriui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai paskelbė „Telegram“ kanalas „Ostorožno novosti“.

Pilotas nusprendė nutupdyti lėktuvą Jekaterinburge, kur avarinio nusileidimo metu jo laukė gelbėtojų komanda. 22 val. po sėkmingo avarinio nusileidimo lėktuvas buvo atvilktas gedimui ištirti. Jokios žalos nerasta, taip pat žinoma, kad nusileidimo metu lėktuve nebuvo pavojingų krovinių.

Karinis transporto lėktuvas Il-76MD-90A - tai iš esmės modernizuotas Il-76 lėktuvas. Rusijos gynybos ministerija jį gavo 2015 m. balandžio mėn.

Rusijos žiniasklaidos duomenimis, orlaivis gali gabenti visą Rusijos oro pajėgų ginkluotės ir įrangos sąrašą. Jis skirtas tarpregioniniam sunkiosios technikos ir krovinių, taip pat personalo gabenimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(10)
(7)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: