[ŽT] „Rusija pasirengusi deryboms.“ Vengrija skelbia, ką sužinojo iš Lavrovo  (2)

Vengrijos užsienio reikalų ministras susitiko su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieštaringai vertinamas Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjártó surengė susitikimą su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu JT Generalinės Asamblėjos tarptautinės sesijos kuluaruose ir po jos paskelbė, kad Rusija yra „pasirengusi taikos deryboms“.

Vengrijos leidinio „Index“ duomenimis, Szijjártó ir Lavrovas aptarė dvišalio bendradarbiavimo klausimus ir situaciją dėl Rusijos Federacijos agresijos Ukrainoje.

Būtų gerai, jei taip pasielgtų ir kiti Vakarų politikai (derėjosi su Rusijos puse – UNIAN). Tada galbūt būtų daugiau vilties, kad pagaliau Ukrainoje ateis taika, kad žudynės liausis ir žmonių gyvybės bus išgelbėtos“, – sakė Szijjártó.

Pasak jo, Lavrovas jam papasakojo apie Maskvos poziciją dėl karo Ukrainoje. Visų pirma jis teigė, kad Rusija neva yra „pasirengusi taikioms deryboms“, tačiau nepatikslino, kieno sąlygomis ir kokiomis aplinkybėmis. „Kolega Sergejus Lavrovas taip pat informavo, kad Rusija yra pasirengusi taikos deryboms. Akivaizdu, kad yra daug detalių, kurias reikia patikslinti. Nuoširdžiai tikiuosi, kad vieną dieną atsiras aplinkybės, kurios leis tiek Ukrainai, tiek Rusijai suprasti, kad reikia ieškoti sprendimo kuo greičiau sėsti prie derybų stalo“, – pridūrė Szijjártó.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(53)
(-50)

Komentarai (2)