„Tai gyvybiškai svarbu.“ JK pradėjo slaptas derybas su Rusija  ()

Didžioji Britanija daugiau nei metus rengia slaptas derybas su Rusijos Federacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša „Censor.NET“, apie tai praneša „Sky News“.

Per pastaruosius 18 mėnesių įvairiose vietose, pavyzdžiui, Vienoje ir Niujorke, vyko nevieši susitikimai. Teigiama, kad diskusijose daugiausia buvo aptariami saugumo klausimai, turintys įtakos tiek Didžiajai Britanijai, tiek tarptautinei bendruomenei, apimant tokias temas kaip grūdų trūkumas ir branduolinis saugumas.

Vienas susitikimo dalyvis pažymėjo, kad Didžioji Britanija nedalyvavo aktyviose taikos derybose su Rusija, kurių tikslas – diplomatiniu būdu pradėti karą.

„Palaikome ryšius ir manome, kad karo su Rusija metu itin svarbu palaikyti atvirą dialogą. Mes jokiu būdu neskirstome šalies į dalis ir nesudarinėjame taikos susitarimų kieno nors vardu, tačiau išlaikyti tą atvirą ryšio liniją yra gyvybiškai svarbu“, - sakė pašnekovas.

 

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai patvirtino, kad susitikimai su Rusijos pareigūnais vyksta, tačiau, pasak jo, tik tada, kai tai „absoliučiai būtina“.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerijos atstovas taip pat atmetė bet kokius įtarimus, kad derybose buvo keliami Rusijos ir Ukrainos taikos susitarimo klausimai. Jis sakė, kad tokie gandai „nėra nei teisingi, nei tikslūs“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(18)
(-11)

Komentarai ()