„Sunaikintas vienas labiausiai saugomų Rusijos strateginių objektų.“ Monstriški įvykiai  ()

Maždaug kas pusmetį Ukraina pademonstruoja staigų savo pajėgumų šuolį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-24 „Sunaikintas vienas labiausiai saugomų Rusijos strateginių objektų.“ Monstriški įvykiai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 22 d. Ukrainos kariuomenė Kryme įvykdė įspūdingą karinę operaciją – buvo paleista raketų ataka prieš Juodosios jūros laivyno (Rusijos ginkluotųjų pajėgų Juodosios jūros laivyno) štabą Sevastopolyje. Buvo pažeistas vienas labiausiai saugomų strateginių įsibrovėlių taikinių pusiasalyje.

Įvykį socialiniame „Twitter“ tinkle komentavo buvęs žvalgybos karininkas, Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovyčius.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad pastaruoju metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos labai aktyviai veikė Kryme, smogdamos jame į pagrindinius karinius taikinius. Reikalas pasiekė ir Juodosios jūros laivyno būstinę.

„Dangus virš Krymo buvo nulaužtas. Smūgiai į Juodosios jūros laivyno rezervinę vadavietę, į Saki aerodromą, į laivyno štabą yra įrodymas, kad mūsų pajėgumai pasiekė naują lygį. Jei kas nors būtų sakęs prieš dvejus metus, kad nugriausime Juodosios jūros laivyno štabo pastatą, ką jam atsakytumėte? Rusai, pradėję šį karą, tikėjosi lengvos kampanijos. Šiandien jų pajėgumai tirpsta, o mūsų sistemingai auga“, – rašė Arestovyčius.

 

Jis pažymėjo, kad dabartinio karo metu, maždaug kas pusmetį, Ukraina pademonstruoja staigų savo pajėgumų šuolį, nes buvo sukauptos reikiamos priemonės ir žinios. Šaliai agresorei tai nieko gero nežada.

„Kur ir kaip smogsime vasarį? Lėtai, bet nenumaldomai Rusijos Federacija pralaimi karą ne tik strategine, bet ir tiesiogine karine prasme“, – teigė buvęs patarėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(1)
(47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: