„Taip būna neturint pasiekimų fronte.“ Ką okupantai bando padaryti su Chersono sritimi  ()

Rusija atakoms prieš Mikolajivo sritį ir Odesos sritį dažniau naudoja raketinius ginklus, atakos ir žvalgybinius bepiločius orlaivius; pietuose – atakuoja pramonės ir grūdų infrastruktūrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų gynybos pajėgų Jungtinio koordinacinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk sakė, kad priešas suintensyvino oro antskrydžius.

Rusai aktyviai naudoja aviaciją, kad pultų Chersono sritį. Priešas taip pat atakuoja regioną su keliomis paleidimo raketų sistemomis.

„Tai iš tikrųjų yra išdegintos žemės taktika, kai priešas bando daryti spaudimą civiliams gyventojams. Taip būna neturint pasiekimų fronte“, – sakė Humeniuk.

Okupantai Chersono srityje labai suaktyvėjo. Visų pirma, vyksta galingi išpuoliai ir grupiniai reidai.

„Per dieną Berislavo regione ir Chersono regione aptinkame daugiau nei 20 valdomų aviacijos bombų“, – paaiškino Humeniuk.

Anot jos, rusai naudoja ir taktinius lėktuvus, ir dronus – ne tik atakuojančius orlaivius, bet ir FPV. Pastarieji gali gabenti skeveldrinę amuniciją, kuri metama į sausakimšas vietas, kur teikiama humanitarinė pagalba, kur yra humanitarinės pagalbos būstinė arba žmonės tiesiog grįžta namo iš darbo.

 

Humeniuk priešo oro atakų suintensyvėjimą sieja su tuo, kad jis patiria priešpriešinių baterijų atakas, nes Ukrainos kariuomenė išmuša okupantų artilerijos pajėgas iš kairiojo Dniepro kranto Chersono srityje.

Pasak jos, Rusija atakoms prieš Mikolajivo sritį ir Odesos sritį dažniau naudoja raketinius ginklus, atakos ir žvalgybinius bepiločius orlaivius; pietuose – atakuoja pramonės ir grūdų infrastruktūrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(5)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: