[ŽT] Antausis nuo Suomijos. „Už neteisingą karą reikia mokėti“. Ruošiamas svarbus potvarkis (Foto)  ()

Suomija ruošia naują potvarkį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepriklausomų Rusijos žurnalistų, kurie buvo cenzūruojami arba persekiojami Rusijos Federacijoje, „Telegram“ kanalas „Astra“ skelbia apie numatomus pokyčius Suomijoje.

Suomija ruošia naują potvarkį. Jei anksčiau asmuo, paprašęs prieglobsčio, buvo nukreipiamas į migracijos centrą, kol buvo svarstomas jo prašymas, tai dabar jis gali būti atmestas prie pat sienos.

Suomijos vidaus reikalų ministerijos atstovė Riitta Koponen kalbėjo apie artėjančią prieglobsčio suteikimo tvarkos reformą, rašo „RIA Novosti“.

Šiuo metu pagal esamą įstatymą prieglobsčio prašymai turi būti išnagrinėti per šešis mėnesius. Praktiškai terminai vėluoja ir sprendimo dėl prieglobsčio suteikimo galite tekti laukti metų metus. Kartu netgi galima gauti leidimą dirbti.

Anksčiau Suomijos užsienio reikalų ministerijos vadovė Elina Valtonen teigė, kad Rusijai įvestos sankcijos kenkia paprastiems Rusijos Federacijos piliečiams, tačiau ES šalys „neturi pasirinkimo“. Ji mano, kad rusai turi „suprasti, kad už neteisingą ir neteisėtą karą reikia mokėti“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(134)
(0)
(134)

Komentarai ()