Raudonajame Kryžiuje – „siaubingi išsigimėliai“. Nutekėjo paslaptis, kaip elgiasi su ukrainiečių belaisviais  ()

Rusijos Raudonojo Kryžiaus atstovai netrukdo okupantams skriausti ukrainiečių kalinių ir, priešingai, patys tame dalyvauja. Paramedikas, buvęs karo belaisvis Orestas Griciukas apie tai kalbėjo interviu žurnalistui Jurijui Butusovui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prisimindamas Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto vaidmenį, kovotojas emocingai parodė įžeidžiantį gestą, pavadino šios organizacijos atstovus „siaubingais išsigimėliais“ ir pasiuntė juos aiškia kryptimi.

Visų pirma O. Griciukas papasakojo, kaip rusai privertė kalinius giedoti Rusijos himną ir kitas „patriotines“ valstybės agresorės dainas, o Raudonojo kryžiaus atstovai iš to tik juokėsi.

Atvažiavo jie, jų Rusijos atstovai, vaikščiojome, dainavome dainas – visa tai nufilmavo vaizdo įraše, juokėsi, glostė per pečius ir išvadino visokiais negražiais žodžiais – tai Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus atstovai iš Rusijos“, – prisimena vyras.

 

O. Griciukas taip pat sakė, kad Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus prašymas dėl jo, kaip karo belaisvio, statuso buvo pateiktas praėjus savaitei po to, kai jis jau buvo grąžintas namo per belaisvių mainus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(30)
(8)
(22)

Komentarai ()